Χαοτικό μποτιλιάρισμα και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από την κακοκαιρία

Έντονα καιρικά φαινόμενα, βροχοπτώσεις, σφοδροί άνεμοι, αστραπές και βροντές, άρχισαν λίγο μετά τις 5 το πρωί σε ολόκληρη την Κύπρο, χωρίς να προκληθούν σοβαρά προβλήματα. Ωστόσο, η κίνηση που προκλήθηκε σε διάφορες κεντρικές αρτηρίες λόγω της έντονης βροχόπτωσης, προκάλεσε πονοκέφαλο στους οδηγούς, ενώ περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα, λόγω κεραυνών, όπως η Λακατάμια και ο Στρόβολος.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, «από τις έντονες βροχοπτώσεις δεν παρατηρήθηκαν οποιαδήποτε προβλήματα στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας. Τα καιρικά φαινόμενα δεν δημιούργησαν προβλήματα προς το παρόν ούτε στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκολλήθηκε τεράστιος βράχος και καταπλάκωσε το όχημα εργολάβου στη Λεμεσό (pics)

Εξάλλου, ο Χρήστος Ανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν σε αρκετές περιοχές της Λάρνακας και της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου δεν παρατηρήθηκαν οποιαδήποτε προβλήματα. Ωστόσο, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων αρκετοί δρόμοι είναι ολισθηροί και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Σημειώνεται ότι έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν από το πρωί σε αρκετές περιοχές των επαρχιών Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου μεταξύ των οποίων Αθηένου, Ξυλοτύμπου,  Ξυλοφάγου και στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο.

     

Αποκολλήθηκε τεράστιος βράχος και καταπλάκωσε το όχημα εργολάβου στη Λεμεσό

Tυχερός στην ατυχία του στάθηκε εργολάβος στην Επαρχία Λεμεσού, ο οποίος ενώ πήγε να εκτελέσει εργασίες, βράχος αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε το όχημά του. 

Συγκεκριμένα, o εργολάβος είχε μεταβεί για να κλείσει τον Αρακαπά προς Συκόπετρα, γιατί επρόκειτο να ξεκινήσουν εργασίες σε σημεία των βράχων καθώς είχαν κριθεί επικίνδυνοι. 

Από το ατύχημα ο 35χρονος εργολάβος δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ωστόσο κλήθηκε ασθενοφόρο για μεταφορά του στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. 

 

 

Προετοιμασμένος ο Δήμος Πέγειας για τα καιρικά φαινόμενα

Δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα ο Δήμος Πέγειας από τα καιρικά φαινόμενα που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή από την Κυριακή, ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας Μαρίνο Λάμπρου, προσθέτοντας πως σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό με υπηρεσιακούς παράγοντες και το δημοτικό συμβούλιο Πέγειας, αποφασίστηκε να γίνει χρήση κονδυλίου με σκοπό την προετοιμασία και τους σχετικούς καθαρισμούς στην περιοχή του.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως μέχρι στιγμής η Τοπική Αρχή δεν κλήθηκε για κανένα παράπονο προσθέτοντας πως τα συνεργεία του Δήμου Πέγειας βρίσκονται επί ποδός. Οι προετοιμασίες του Δήμου Πέγειας τους προηγούμενους μήνες για καθαρισμό ποταμών και τον καθαρισμό σχαρών των ομβρίων υδάτων συνέβαλαν στο να μην παρουσιαστεί πρόβλημα, μέχρι στιγμής, όπως είπε.

Πρόσθεσε πως από το πρωί της Δευτέρας περιόδευσαν στο έργο που βρίσκεται υπό εκτέλεση επί της Λεωφόρου Μιχαλάκη Κυπριανού, σημειώνοντας πως λειτούργησε το σύστημα ομβρίων με αποτέλεσμα να μην υπάρξει πρόβλημα.

Ο Δήμος Πέγειας, σημείωσε, είναι προετοιμασμένος για χειρότερα καιρικά φαινόμενα. Έστειλε ακόμη το μήνυμα στους δημότες να αποφύγουν να ρίχνουν οποιαδήποτε απόβλητα ή οτιδήποτε που θα έχει ως αποτέλεσμα να προκληθεί προβλήματα στους αγωγούς ομβρίων υδάτων.

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι ενώ τοπικά, κυρίως στα νότια και τα νοτιοδυτικά, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα ή και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί μέτριοι, 4 μποφόρ αλλά στα νοτιοδυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα νοτιοδυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, κυρίως στα νοτιοδυτικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ το πρωί αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και τα νότια παράλια.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα.

Η θερμοκρασία την Τρίτη, θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Δειτε Επισης

Κοινές δράσεις για προστασία θάλασσας και ακτών Μεσογείου ζήτησε ο Υφ. Τουρισμού
Ελπίδα για υλοποίηση δεσμεύσεων ΠτΔ εκφράζει η ΠΑΣΥΝΟ
Με τη συμμετοχή 250 ατόμων πορεία για την Παλαιστίνη στη Λευκωσία
Ενισχύεται η παροχή υπηρεσιών σε Τ/κ ασθενείς στο Ινστ. Νευρολογίας και Γενετικής
Άρχισε η καταγραφή ζημιών στο Γυμνάσιο Κιτίου-Το πλάνο της Κυβέρνησης για το Εστία
Πάνω από 1 εκ. επιβάτες διακινήθηκαν μέσω των αεροδρομίων της Κύπρου το Σεπτέμβριο
Επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια εντοπίστηκαν στην κυπριακή αγορά (pics)
Τα βρήκαν τελικά ΟΚΥΠΥ με συντεχνίες-Καταρχήν συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση
Καταγγελίες για την ασφάλιση ηλικιωμένων για οδήγηση ενώπιον της Βουλής-Παράπονα για μη παραχώρηση δανείων
Καταδίκασε την επίθεση στο ΤΑΕΠ ο ΠτΔ-«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, απαράδεκτο περιστατικό»