BINTEO: Χαλασμός Κυρίου με καταιγίδες και χαλαζόπτωση-Επί ποδός η Πυροσβεστική

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν από το πρωί της Δευτέρας σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, με καταιγίδες και έντονη βροχόπτωση. Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές, υπάρχει και χαλαζόπτωση, με τους δρόμους να είναι ιδιαίτερα ολισθηροί και την Αστυνομία να προειδοποιεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί. 

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναπτύσονται σε διάφορες περιοχές έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε τέσσερα περιστατικά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, υπήρξαν δύο αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγειους χώρους σε Επαρχία Πάφου και η ΕΜΑΚ στην Κοινότητα Κοφίνου.

Επιπρόσθετα, έχουν γίνει δυο μετακινήσεις δέντρων από Επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου αντιστοίχως.

 
Την ίδια στιγμή, παρατηρούνται και διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΑΗΚ, χωρίς ρεύμα είναι μέρος της περιοχής Νέα Λήδρα στο Δάλι, καθώς και οι περιοχές Αγίου Αντωνίου και Αγίου Σάββα στο κέντρο της πόλης. 

Στη Λεμεσό έχουν επηρεαστεί οι περιοχές Αγίου Κωνσταντίνου, Αγίου Μάμα, Αγίου Παύλου, το Καλό Χωριό Λεμεσού, το Καπηλειό, ο Λουβαράς, η Μονή, η Παρεκκλησιά και ο Πύργος Λεμεσού. 

Στη Λάρνακα, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάζονται σε μέρος της Ορμήδειας, καθώς και στα χωριά Ξυλοφάγου και Ξυλοτύμπου. 

Στην επαρχία Πάφου βλάβη παρουσιάζεται στο Νέο Χωριό και στην επαρχία Αμμοχώστου στο χωριό Άχνα.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί μικρό χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και τοπικά κυρίως στα νοτιοδυτικά παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα νότια και δυτικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά και νότια, ενώ αργότερα μεμονωμένα φαινόμενα αναμένονται και σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και τοπικά κυρίως στα νοτιοδυτικά παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 στα ψηλότερα ορείνα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένονται μέμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, ενώ την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κοινές δράσεις για προστασία θάλασσας και ακτών Μεσογείου ζήτησε ο Υφ. Τουρισμού
Ελπίδα για υλοποίηση δεσμεύσεων ΠτΔ εκφράζει η ΠΑΣΥΝΟ
Με τη συμμετοχή 250 ατόμων πορεία για την Παλαιστίνη στη Λευκωσία
Ενισχύεται η παροχή υπηρεσιών σε Τ/κ ασθενείς στο Ινστ. Νευρολογίας και Γενετικής
Άρχισε η καταγραφή ζημιών στο Γυμνάσιο Κιτίου-Το πλάνο της Κυβέρνησης για το Εστία
Πάνω από 1 εκ. επιβάτες διακινήθηκαν μέσω των αεροδρομίων της Κύπρου το Σεπτέμβριο
Επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια εντοπίστηκαν στην κυπριακή αγορά (pics)
Τα βρήκαν τελικά ΟΚΥΠΥ με συντεχνίες-Καταρχήν συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση
Καταγγελίες για την ασφάλιση ηλικιωμένων για οδήγηση ενώπιον της Βουλής-Παράπονα για μη παραχώρηση δανείων
Καταδίκασε την επίθεση στο ΤΑΕΠ ο ΠτΔ-«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, απαράδεκτο περιστατικό»