Fake news από Τσαβούσογλου για τους 92 μετανάστες-«Η Ελλάδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο»

Σε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε η Άγκυρα με αιχμή το μεταναστευτικό. «Αναίσχυντες» χαρακτήρισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τις «κατηγορίες της Ελλάδας», ενώ με περίσσιο θράσος έκανε λόγο για fake news όσον αφορά στις φωτογραφίες με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο.

Τραβώντας και πάλι το σχοινί, ο Τσαβούσογλου εξαπέλυσε επίθεση στην Αθήνα ισχυριζόμενος τα εξής: «Είναι γνωστό ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και συκοφαντεί την Τουρκία». 

Την ιστορία επικαλέστηκε για ακόμη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών για να «χτίσει» το μεγαλοϊδεατικό του όραμα.

«Η Τουρκία έχει γίνει και πάλι το κέντρο του διεθνούς γεωπολιτικού ενδιαφέροντος όπως συνέβαινε και στην ιστορία. Βρισκόμαστε σε μια κομβικής σημασίας θέση στην οποία συνδέουμε την Ανατολή με τη Δύση, τον Βορρά με τον Νότο, στην ενέργεια, το εμπόριο και τις μετακινήσεις» δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Υποστήριξε, δε, ότι η σημασία της τουρκικής περιοχής για την παγκόσμια σταθερότητα και ευημερία έχει αυξηθεί εν μέσω συνεχιζόμενων παγκόσμιων κρίσεων, ενώ τόνισε πως η Άγκυρα πρέπει να παρουσιάσει ένα «ισχυρό όραμα για το μέλλον».

«Ο τρόπος για να μετατρέψουμε την περιοχή μας σε τόπο σταθερότητας αυξάνοντας παράλληλα την ευημερία των εθνών μας είναι με την ενίσχυση της ενότητάς μας. Ο τρόπος για να ενισχύσουμε την ενότητά μας είναι να κάνουμε τα σωστά βήματα τη σωστή στιγμή με θάρρος», ισχυρίστηκε ακόμη.

Στον ΟΗΕ το περιστατικό με τους 92 γυμνούς στον Έβρο

Σκληρή κριτική στην Τουρκία άσκησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης για το σοκαριστικό περιστατικό με την διάσωση 92 μεταναστών στον Έβρο από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες τους εντόπισαν γυμνούς και κακοποιημένους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως «ακόμη ένα θλιβερό επεισόδιο «γράφτηκε» στον Έβρο, με την Τουρκία σε ρόλο πρωταγωνιστή, να εργαλειοποιεί εκ νέου μετανάστες, αυτή τη φορά 92 άτομα, τα οποία εντοπίστηκαν γυμνά και τραυματισμένα στον Έβρο».

Συνεχίζοντας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε πως έχει ζητήσει και θα δει την ερχόμενη Δευτέρα τον τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και έχει ήδη ενημερώσει και τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα κάνει έναν κύκλο επαφών και «θα δείξω τις φωτογραφίες, ενώ έχουμε κι άλλο υλικό, όπως βίντεο».

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Επανέφερε πρόταση για συνομιλίες στην Τουρκία για το Ουκρανικό ο Φιντάν
Πολύπλοκη παραμένει η κατάσταση υγείας του Πάπα Φραγκίσκου
Η πρώτη αντίδραση του Ερντογάν μετά την εκεχειρία του PKK-«Ξεκινά η εποχή της Τουρκίας χωρίς τρομοκρατία»
Παγωμένος ο πλανήτης με Τραμπ και Ζελένσκι-Οι ατάκες του διαλόγου και τα τρία σενάρια για την επόμενη ημέρα
Το μήνυμα Ζελένσκι μετά την «εκδίωξη» από τον Λευκό Οίκο-«Η Ουκρανία να ακούγεται, κανείς να μην την ξεχάσει»
Η προβοκατόρικη ερώτηση σε Ζελένσκι για την ένδυσή του και το ειρωνικό γέλιο του Βανς
Ένοχος κρίθηκε 73χρονος Αμερικανός που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου ένα εξάχρονο στις ΗΠΑ-Αντιμέτωπος με ισόβια
Απέρριψε παράταση της πρώτης φάσης της εκεχειρίας η Χαμάς-Κλειστός ασύρματος για δεύτερη φάση
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της εκεχειρίας-Χωρίς κατάληξη οι συνομιλίες για οριστικό τέλος του πολέμου
Εισακούστηκε ο Οτσαλάν-Κηρύσσει εκεχειρία με την Τουρκία το PKK