Προειδοποίηση για χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία και για πολιτικές δολοφονίες

Οι αρχηγοί της Ομοσπονδιακής υπηρεσία κατασκοπείας (BND) της Γερμανίας Μπρούνο Καλ, της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας προστασίας του συντάγματος (BfV) Τόμας Χάλντενβανγκ και της Υπηρεσίας στρατιωτικής κατασκοπείας (MAD) Μαρτίνα Ρόζενμπεργκ προειδοποίησαν το γερμανικό κοινοβούλιο για το ενδεχόμενο η Ρωσία να καταφέρει πυρηνικό πλήγμα στην Ουκρανία όπως και για το ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ενδέχεται να προβούν σε πολιτικές δολοφονίες στο έδαφος της Γερμανίας, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο Κάλ και ο Χάλντενβανγκ έκαναν αντίστοιχες δηλώσεις στο γερμανικό κοινοβούλιο, το οποίο συνεδριάζει μια φορά τον χρόνο δημόσια για να ακούσει εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση από τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.

Ο αρχηγός της BfV δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία «άλλαξε τους κανόνες του παιγνιδιού» σε όλους τους τομείς της πολιτικής και ενέχει μια άμεση απειλή για την ασφάλεια της Γερμανίας στο εσωτερικό της. Ο Χάλντενβανγκ δήλωσε ότι τον Απρίλιο από την Γερμανία απελάθηκαν 40 Ρώσοι κατάσκοποι, «αλλά δεν είναι μόνο αυτό».

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο επικεφαλής της Bfv «το επιχειρησιακό επίπεδο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην Γερμανία μειώθηκε», και η Bfv έχει επεξεργαστεί σενάρια, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να οργανωθούν από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πολιτικές δολοφονίες στο έδαφος της Γερμανίας» αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Καλ προειδοποίησε το γερμανικό κοινοβούλιο για το ότι ο Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει «υποστρατηγικά πυρηνικά όπλα». Κατά την άποψη του επικεφαλής της BND, η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να επιχειρήσει να επιβάλει στην Ουκρανία ειρήνη με δυσμενείς όρους. Από την ρωσική πλευρά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για συμβιβασμό, ισχυρίζεται ο ίδιος.

Οι δηλώσεις του συνιστούν μόνο υποθέσεις. Η BND δεν διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν. 

Δειτε Επισης

Πολύνεκροι βομβαρδισμοί στη Γάζα-Το Ισραήλ ξεκίνησε ευρείας κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις
Διπλωματικός πυρετός για την Ουκρανία-Σε συναγερμό οι Ευρωπαίοι ηγέτες πριν το κρίσιμο τηλεφώνημα Τραμπ-Πούτιν
Ο Τζο Μπάιντεν διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη και μετάσταση στα οστά
Βλάβη στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου Ορλύ στη Γαλλία-Ακυρώθηκαν 130 πτήσεις
Οι Χούθι απαντούν στις ισραηλινές επιθέσεις στην Υεμένη-Προειδοποιούν για χτύπημα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν
Εντολή εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό σε επτά περιοχές της Γάζας
Η Ρωσία κατέσχεσε ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο στη Βαλτική Θάλασσα
ΒΙΝΤΕΟ: Η χειραψία κυριαρχίας Ερντογάν με Μακρόν-Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ταπείνωση του Γάλλου προέδρου
Προειδοποίηση Κιέβου για εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από Ρωσία-Κάνει λόγο για εκφοβισμό
Στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κινήθηκε το πλοίο που χτύπησε στη γέφυρα του Μπρούκλιν (vids)