ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε πολλές περιοχές-Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Προ των πυλών βρίσκονται έντονα καιρικά φαινόμενα, αφού χαμηλό βαρομετρικό επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου, το οποίο κινείται δυτικά. Λόγω των φαινομένων που αναμένονται, η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε από το απόγευμα του Σαββάτου κίτρινη προειδοποίηση, η οποία τέθηκε σε ισχύ από τα ξημερώματα.

Συγκεκριμένα, από τις 3:00 τα ξημερώματα και μέχρι τις 4:00 το απόγευμα θα βρίσκεται σε ισχύ, καθώς η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστών ανά ώρα, ενώ υπάρχει πιθανότητα να πέσει και χαλάζι.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες άνοιξαν οι ουρανοί σε πολλές περιοχές της Κύπρου και παρατηρήθηκαν έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και κεραυνοί. Πάντως, από τα έντονα φαινόμενα δεν έπεσε ακόμη χαλάζι, όπως προβλέπεται από την Μετεωρολογική. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές για προβλήματα, από βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ότι κάποιοι δρόμοι έχουν γεμίσει με νερό. 

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην επαρχία Πάφου, η Αστυνομία εφιστά την προσοχή των οδηγών. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού, παρατηρείται σε διάφορα σημεία, συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα και κατολισθήσεις βράχων και όγκων χώματος.

Επίσης, στις Λεωφόρους Σπύρου Κυπριανού, Ακαμαντίδος και Ελλάδος, παρατηρείται συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι, ενώ τοπικά τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα ή και παρατεταμένα. Μέχρι το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά μεταβλητοί, ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά σταδιακά στα δυτικά θα καταστεί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο μέχρι και την Τετάρτη, ωστόσο η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει μέχρι τότε, ώστε να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Βίντεο και φωτογραφίες από τη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου στο Facebook

Δειτε Επισης

Κοινές δράσεις για προστασία θάλασσας και ακτών Μεσογείου ζήτησε ο Υφ. Τουρισμού
Ελπίδα για υλοποίηση δεσμεύσεων ΠτΔ εκφράζει η ΠΑΣΥΝΟ
Με τη συμμετοχή 250 ατόμων πορεία για την Παλαιστίνη στη Λευκωσία
Ενισχύεται η παροχή υπηρεσιών σε Τ/κ ασθενείς στο Ινστ. Νευρολογίας και Γενετικής
Άρχισε η καταγραφή ζημιών στο Γυμνάσιο Κιτίου-Το πλάνο της Κυβέρνησης για το Εστία
Πάνω από 1 εκ. επιβάτες διακινήθηκαν μέσω των αεροδρομίων της Κύπρου το Σεπτέμβριο
Επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια εντοπίστηκαν στην κυπριακή αγορά (pics)
Τα βρήκαν τελικά ΟΚΥΠΥ με συντεχνίες-Καταρχήν συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση
Καταγγελίες για την ασφάλιση ηλικιωμένων για οδήγηση ενώπιον της Βουλής-Παράπονα για μη παραχώρηση δανείων
Καταδίκασε την επίθεση στο ΤΑΕΠ ο ΠτΔ-«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, απαράδεκτο περιστατικό»