Φρατζολάκια με σκόρδο

Με έντονη γεύση! Συνταγή από chef Σάββα Μάππουρα
 

ΥΛΙΚΑ

  • 25 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 750 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 15 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γλ. ρίγανη, ξηρή
  • 14 γρ. αλάτι
  • 400 γρ. νερό
  • 60 γρ. ελαιόλαδο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί
  • αντικολλητικό χαρτί
  • μπολ
  • πλαστική μεμβράνη
  • πετσέτα κουζίνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 25 γρ. σκόρδο, 50 γρ. αλεύρι και αναμείξτε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 2

Προσθέστε 700 γρ. αλεύρι φαρίνα, 15 γρ. ξηρή μαγιά, 1 κουταλάκι ρίγανη, 14 γρ. αλάτι, 400 γρ. νερό, 6 γρ. ελαιόλαδο και ρυθμίστε Ζύμη/4 λεπτά.

Βήμα 3

Μεταφέρετε τη ζύμη σε μπολ και σκεπάστε τη με πλαστική μεμβράνη και με μια νωπή πετσέτα και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Kατόπιν, βάλτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάστε 16 φρατζολάκια σε μπάλες.

Βήμα 4

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε τα φρατζολάκια στο ταψί που ετοιμάσατε, καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε τα ξανά να φουσκώσουν για 45 λεπτά (βλ. συμβουλή). Βάλτε στον κάδο 150 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 30 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 5

Ψήστε για 15 λεπτά (200°C). Αφού ψηθούν, τυλίξτε τα σε μια πετσέτα για να μείνουν μαλακά, μέχρι να τα σερβίρετε.

Συμβουλές

1. Τα φρατζολάκια, πρέπει να έχουν διπλασιαστεί, προτού τα ψήσετε.

2. Αντί για φρατζολάκια, μπορείτε να πλάσετε καρβέλι και να το βάλετε σε φόρμα.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι