Σε γενική συνέλευση για απόφαση δυναμικών μέτρων καλεί η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα

Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν τυχόν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και λήψη δυναμικών/απεργιακών μέτρων θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητας στις 17 Νοεμβρίου, στις 2μμ στη Δημοσιογραφική Εστία, μετά από απόφαση του ΔΣ, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντεχνίας, τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση αφορούν την έλλειψη οποιασδήποτε προόδου όσον αφορά το θέμα της μονιμοποίησης των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου, την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ψήφιση του νέου σχεδίου συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των εργαζομένων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που δεν καλύπτονται από συνταξιοδοτικό σχέδιο σε Νόμο, τη μη αποκατάσταση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο σημείο που αυτή θα βρισκόταν αν δεν αναστελλόταν η παραχώρηση προσαυξήσεων για πέντε, συνεχόμενα έτη.

Επίσης, θα συζητηθεί η "συνεχιζόμενη άδικη μείωση των διάφορων επιδομάτων κατά 15%". Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι όσον αφορά το επίδομα των οδοιπορικών, "το μέτρο είναι και απαράδεκτο, καθώς αναγκάζει έκαστο επηρεαζόμενο υπάλληλο να επωμιστεί ο ίδιος το συγκεκριμένο ποσοστό εξόδων". Τέλος, θα συζητηθεί και η συνεχιζόμενη εφαρμογή του μέτρου της μείωσης του ύψους της θεσμοθετημένης σύνταξης κατά 0,5% για κάθε μήνα που περιλαμβάνεται στο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης της παροχής μέχρι και την ημερομηνία συμπλήρωσης της ηλικίας των 65 ετών (συνολικά, 12% αν ο εργαζόμενος αφυπηρετήσει από τα 63 έτη).

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Παραιτήθηκε ο Καπαρδής λόγω της υπόθεσης του προπονητή που κατηγορείται για σοβαρά ποινικά αδικήματα
Στην ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου και Ινδίας αναφέρθηκαν Χριστοδουλίδης και Μόντι
Ποιος θα αντέξει περισσότερο στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν και πόσο πιθανό είναι να εμπλακούν οι ΗΠΑ
Εκτίμηση ότι η σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν μπορεί να διαρκέσει για ένα μήνα-Πώς μπορεί να επηρεαστεί η Κύπρος
Η ΕΕ ζητεί αποφυγή προστατευτισμού, οι ηγέτες G7 αναζητούν κοινή θέση για Ισραήλ-Ιράν
Εντοπίστηκε σκάφος τρίτης χώρας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ να ψαρεύει-Κατασχέθηκαν τόνοι ψαριών (pics)
Εξέφρασε τη διαφωνία του με Εισαγγελέα ο Αθανασίου-«Nα αποφασίσουν τα Δικαστήρια αν οι πράξεις των επτά, είναι ποινικά κολάσιμες»
Συνεχίζονται οι συστηματικοί ψεκασμοί κουνουπιών στη Λάρνακα
Πεζεσκιάν: Δεν είμαστε εμείς οι επιτιθέμενοι, δεν έχουμε καμία πρόθεση για πυρηνικά όπλα
Το Ιράν χρησιμοποίησε νέα μέθοδο κάνοντας τα ισραηλινά αμυντικά συστήματα να στοχεύουν το ένα το άλλο