Στους 14 ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία-Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της έκρηξης

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα σε ανθρακωρυχείο της πόλης Αμάσρα, στην επαρχία Μπαρτίν της βόρειας Τουρκίας, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού οι νεκροί είναι 14, ενώ άλλοι 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά έκανε λόγο για δύο νεκρούς, 20 τραυματίες και πολλούς εγκλωβισμένους. Τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την κυβερνήτρια της επαρχίας, μετέδωσαν ότι 49 εργάτες έχουν εγκλωβιστεί στις στοές.

Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα, ανέφερε η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας, ανακαλώντας μια πρώτη ανακοίνωση όπου δήλωνε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από έναν μετασχηματιστή.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η έκρηξη μπορεί να οφείλεται σε ανάφλεξη εύφλεκτου αερίου εντός του ορυχείου.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε βάθος 300 μέτρων από την είσοδο του ορυχείου, γύρω στις 18.15, τοπική ώρα. Η κυβερνήτρια του Μπαρτίν Νουρτάτς Αρσλάν είπε ότι 44 άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε βάθος 300 μέτρων και άλλοι 5 σε βάθος 350 μέτρων.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια, συγγενείς των ανθρακωρύχων παρακολουθούν τις προσπάθειες των διασωστών. Ορισμένοι εργάτες ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν με φορεία σε ασθενοφόρα. Σύμφωνα με την Αρσλάν, οκτώ κατάφεραν να βγουν από τις στοές μόνοι τους.

Η εισαγγελία του Μπαρτίν έχει ξεκινήσει έρευνα για το δυστύχημα.   

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Βίντεο αποδεικνύει τη δολοφονία 12χρονου παιδιού από ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη
Μήνυμα στήριξης από Στάρμερ σε Ζελένσκι-«Θα σταθούμε δίπλα σας»
Τα ρίχνουν στον Ζελένσκι οι ΗΠΑ για το ναυάγιο της συμφωνίας-«Δεν είχε καταλάβει τίποτα, ήταν εριστικός»
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά σε εμπορικό αεροσκάφος στις ΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αμερικανικός πύραυλος σκοτώνει ανώτατο ηγέτη της Αλ Κάιντα στη Συρία
Επανέφερε πρόταση για συνομιλίες στην Τουρκία για το Ουκρανικό ο Φιντάν
Πολύπλοκη παραμένει η κατάσταση υγείας του Πάπα Φραγκίσκου
Η πρώτη αντίδραση του Ερντογάν μετά την εκεχειρία του PKK-«Ξεκινά η εποχή της Τουρκίας χωρίς τρομοκρατία»
Παγωμένος ο πλανήτης με Τραμπ και Ζελένσκι-Οι ατάκες του διαλόγου και τα τρία σενάρια για την επόμενη ημέρα
Το μήνυμα Ζελένσκι μετά την «εκδίωξη» από τον Λευκό Οίκο-«Η Ουκρανία να ακούγεται, κανείς να μην την ξεχάσει»