Ερευνώνται οι αστυνομικοί που κατήγγειλε 19χρονη για βιασμό μέσα σε σταθμό στην Ελλάδα

Έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έχει ξεκινήσει μετά από καταγγελία 19χρονης, η οποία αναφέρει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από δύο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζει ότι έχει ζητήσει την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και σημειώνει πως, αν αληθεύουν οι καταγγελίες, θα προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους», αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αρνούνται τις κατηγορίες οι αστυνομικοί

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η κοπέλα κατήγγειλε στις 12 Οκτωβρίου ότι, τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, οι δύο αστυνομικοί τους οποίους κατηγορεί, την οδήγησαν σε δωμάτιο μέσα στο Τμήμα και την βίασαν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί, οι οποίοι κλήθηκαν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για να εξεταστούν, αρνούνται κατηγορηματικά ότι υπήρξε βιασμός και ισχυρίζονται ότι η κοπέλα εμφανίσθηκε μόνη της στο Τμήμα και έκλεισε ραντεβού με έναν από αυτούς μετά τη βάρδιά του.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, εξετάζονται και βίντεο από κάμερες, τις οποίες επικαλούνται οι αστυνομικοί, ενώ αναμένεται και το πόρισμα ιατροδικαστικής εξέτασης της 19χρονης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Δείπνο με διαφορετικούς στόχους στο μενού η πρώτη πράξη της πολυμερούς της Νέας Υόρκης
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταγγέλλει την «επικίνδυνη κλιμάκωση» από το Ισραήλ
Ευκαιρία συνέχισης του διαλόγου βλέπουν στην πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη
«Καζάνι που βράζει» η Μέση Ανατολή-Γιατί το Ισραήλ βομβαρδίζει τώρα τη Συρία
Χειροπέδες στην πρώην σύζυγο και τέσσερα άτομα για την δολοφονία του καθηγητή στην Αγ. Παρασκευή
Τεχνικό πρόβλημα στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο-Στο σημείο η Αστυνομία
Φορτηγάκι με συνθήματα υπέρ του Σιμόν Αϊκούτ έκανε την εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη
Νέα εκεχειρία με τους Δρούζους ανακοίνωσε η Συρία-Πάνω από 300 νεκροί από την Κυριακή
Μήνυμα Προέδρου στην Άγκυρα λίγο πριν την πενταμερή-«Το Κυπριακό θα καθορίσει την πρόοδο στις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας»
Απαντά στην Ελεγκτική το Τμήμα Δασών-«Τα δύο έργα εξυπηρετούν κοινωφελείς σκοπούς»