Απέκτησε ολοήμερο Γυμνάσιο και η Λεμεσός-Ένα σε κάθε επαρχία την επόμενη χρονιά

Την επέκταση του θεσμού του ολοήμερου Γυμνασίου αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο και έτσι, η Λεμεσός γίνεται η δεύτερη επαρχία που αποκτά ολοήμερο σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης, μετά τη Λευκωσία, στην οποία από την περσινή χρονιά, ο θεσμός βρίσκεται σε ισχύ στο Παγκύπριο Γυμνάσιο.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνεδρίας του Υπουργικού, ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε πως πρόκειται για μία καινοτομία, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και τόνισε πως η εφαρμογή της έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, δοκιμαστικά.

«Φέτος η εφαρμογή της επεκτείνεται και στη Λεμεσό, στο Λανίτειο, ενώ σήμερα λήφθηκε η απόφαση ότι βάσει των πολύ καλών αποτελεσμάτων που είχαμε στην εφαρμογή την πρώτη χρονιά στο Παγκύπριο, ο προγραμματισμός είναι ότι το 2023-2024 θα έχουμε ένα ολοήμερο σε κάθε επαρχία».

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως η πρόταση για ολοήμερο Γυμνάσιο συνδυάζει δύο κατευθύνσεις. Από τη μία, είναι η κατεύθυνση της Ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού και από την άλλη είναι η κατεύθυνση STEAM. «Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση, δεν πρόκειται για πρόσθετη ύλη του πρωινού αναλυτικού προγράμματος, αλλά πρόκειται για εμπλουτισμό των σχολείων, μέσα από μία μέθοδο μάθησης μέσω έργων».

Στο μεταξύ, όπως υπέδειξε ο υπουργός Παιδείας, η λειτουργία του ολοήμερου Γυμνασίου θα περιλαμβάνει επίσης τα μαθήματα ελληνομάθειας για τους μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία, όπως επίσης και τα μαθήματα στήριξης που θα διοργανώνονται όπως προκύπτουν οι ανάγκες από τα μαθήματα αναλφαβητισμού, από την Στ’ τάξη του Δημοτικού.

«Με αυτό τον τρόπο, έχοντας φέτος δύο τάξεις στη Λευκωσία και ξεκινώντας στη Λεμεσό, ξεκινούμε και την επόμενη χρονιά στις υπόλοιπες επαρχίες, για να έχουμε ένα σχολείο σε κάθε επαρχία και στη συνέχεια, αφού γίνει πλήρης αξιολόγηση του θεσμού αυτού, θα μπορούν να παρθούν αποφάσεις για την περαιτέρω εφαρμογή σε παγκύπρια βάση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Κοινές δράσεις για προστασία θάλασσας και ακτών Μεσογείου ζήτησε ο Υφ. Τουρισμού
Ελπίδα για υλοποίηση δεσμεύσεων ΠτΔ εκφράζει η ΠΑΣΥΝΟ
Με τη συμμετοχή 250 ατόμων πορεία για την Παλαιστίνη στη Λευκωσία
Ενισχύεται η παροχή υπηρεσιών σε Τ/κ ασθενείς στο Ινστ. Νευρολογίας και Γενετικής
Άρχισε η καταγραφή ζημιών στο Γυμνάσιο Κιτίου-Το πλάνο της Κυβέρνησης για το Εστία
Πάνω από 1 εκ. επιβάτες διακινήθηκαν μέσω των αεροδρομίων της Κύπρου το Σεπτέμβριο
Επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια εντοπίστηκαν στην κυπριακή αγορά (pics)
Τα βρήκαν τελικά ΟΚΥΠΥ με συντεχνίες-Καταρχήν συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση
Καταγγελίες για την ασφάλιση ηλικιωμένων για οδήγηση ενώπιον της Βουλής-Παράπονα για μη παραχώρηση δανείων
Καταδίκασε την επίθεση στο ΤΑΕΠ ο ΠτΔ-«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, απαράδεκτο περιστατικό»