Πέννες με κρεμώδη σάλτσα ντομάτας και σπανάκι
06:14 - 11 Οκτωβρίου 2022
Λαχταριστές πέννες!
ΥΛΙΚΑ
- 80 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια
- 1500 γρ. νερό
- 1 κ.σ. πάστα ζωμό λαχανικών (βλ. συμβουλή)
- 500 γρ. πέννες
- 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, σε κονσέρβα
- 30-40 γρ. πάστα ντομάτας
- 1 κ.γλ. ρίγανη, ξηρή
- 1 κ.γλ. βασιλικό, ξηρό
- 1 /2 - 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. σπανάκι (baby)
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- πιατέλα σερβιρίσματος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 80 γρ. παρμεζάνα και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 1500 γρ. νερό και ρυθμίστε Βραστήρας/100°C.
Βήμα 3
Μόλις ζεσταθεί το νερό, προσθέστε 1 κουταλιά πάστας ζωμού λαχανικών, 500 γρ. πέννες και μαγειρέψτε ρυθμίζοντας το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Χρησιμοποιώντας το βαθύ δίσκο του Varoma, στραγγίστε τα ζυμαρικά και μεταφέρετέ τα στη βαθιά πιατέλα. Διατηρήστε ζεστά. Εν τω μεταξύ, συνεχίστε με τη σάλτσα.
Βήμα 5
Βάλτε στον κάδο 150 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 30 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 6
Σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 7
Προσθέστε 250 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, 30-40 γρ. πάστα ντομάτας, 1 κουταλάκι ρίγανη, 1 κουταλάκι βασιλικό, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε 12 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 8
Προσθέστε 40 γρ. αλεσμένη παρμεζάνα, 150 γρ. τυρί κρέμα και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 9
Προσθέστε 200 γρ. σπανάκι (baby) και ρυθμίστε 3 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 0.5.
Βήμα 10
Μεταφέρετε τη σάλτσα στην πιατέλα με τις πέννες και αναμείξτε ελαφρά με τη βοήθεια της σπάτουλας. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα 40 γρ. παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως