Καρφώνει «παράνομους» υπαλλήλους της Νομικής Υπηρεσίας η Ατταλίδου-«Νομίζουν είναι υπεράνω νόμου;»

Υπαλλήλους της Νομικής Υπηρεσίας, «καρφώνει» η βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδού, η οποία μέσα από ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει πως, λόγω του γεγονότος πως διαμένει κοντά στη Γενική Εισαγγελία και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, υπάλληλοι του δημοσίου σταθμεύουν στους ειδικούς χώρους στάθμευσης για κατοίκους, ενώ την ίδια ώρα θυμώνουν όταν λαμβάνουν πρόστιμο.

Συγκεκριμένα η κα Ατταλίδου περιέγραψε δύο περιστατικά που την άφησαν έκπληκτη, όπως αναφέρει. Την περίπτωση που πολίτης φώναζε πως «είναι άδικο παρανομούντες να πάρουν πρόστιμο γιατί είναι κρίμα και υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι που παρανομούν» και η δεύτερη περίπτωση που υπάλληλοι όταν σχόλασαν και βρήκαν το εξώδικο «αντί να πάρουν το αυτοκίνητο τους και να φύγουν, θύμωσαν γιατί να τους βάλουν πρόστιμο».

Μάλιστα με αφορμή τα δύο περιστατικά η κα Ατταλίδου παραθέτει ερωτήματα προς τον Γενικό Εισαγγελέα όπως: Τι είδους νομικοί είναι αυτοί που νομίζουν ότι είναι υπεράνω νόμων και κανονισμών; Συμφωνείτε με τέτοια συμπεριφορά;  Έχετε κώδικα δεοντολογίας για τους εργαζόμενους; Ποιος είναι ο κώδικας δεοντολογίας των εργαζομένων στην Εισαγγελία; Πως ζητάτε από τους πολίτες να είναι νομοταγείς και οι υπάλληλοι της Γενικής Εισαγγελίας, να δείχνουν τόση περιφρόνηση για τους νόμους και τους κανονισμούς. 

Αυτούσια η  ανάρτηση της κας Ατταλίδου:

"Μου έκανε μεγάλη εντύπωση γι αυτό το μοιράζομαι.

Έχω την ατυχία (περί ατυχίας πρόκειται) να έχω γείτονες μου τη Δημόσια Υπηρεσία και συγκεκριμένα την Γενική Εισαγγελία και το ΓΤΠ.

Πάσχα μάζευα κόλλες και σκουπίδια που είχαν παρατημένα και τα πήρε ο άνεμος σε όλη τη γειτονιά.  Οι κάλαθοι ξέχιλισμένοι και βρώμικοι γίνονται εστίες οχληρίας και μάζεψα ουκ ολίγες φορές σκουπίδια. 

Το χειρότερο όμως είναι η οχληρία των αυτοκινήτων.  Το σπίτι μου βρίσκεται συνεχώς υπό πολιορκία από τα αυτοκίνητα των εργαζομένων στις δύο υπηρεσίες αλλά και των επισκεπτών σε αυτές οι οποίοι πολλές φορές αφήνουν και τη μηχανή αναμένω για να αναπνέουμε το καυσαέριο τους.

Ο Δήμος Λευκωσίας αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για περιοχή ειδικού χαρακτήρα έχει αποφασίσει να εφαρμόσει το σχέδιο «Στάθμευσης για Κατοίκους».

Στη δική μας περίπτωση δυστυχώς παρά τις  τις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί οι υπαλλήλοι (ίσως επειδή νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου) παρκάρουν χωρίς να σέβονται τον κανονισμό.

Σήμερα τηλεφώνησα στο Δημαρχείο γιατί πραγματικά το ποτήρι ξεχείλισε από την ασυδοσία τους.  Μετά από μισή ώρα έφτασε ο τροχονόμος.

Έγιναν δύο πράγματα που με άφησαν έκπληκτη:

1. Πολίτης (ίσως εργαζόμενος) φώναζε ότι είναι άδικο οι παρανομούντες να πάρουν πρόστιμο γιατί είναι κρίμα και υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι που παρανομούν.

2. Οι ίδιοι οι υπάλληλοι όταν σχόλασαν και βρήκαν το εξώδικο αντί να πάρουν το αυτοκίνητο τους και να φύγουν, θύμωσαν γιατί να τους βάλουν πρόστιμο.  Τους ανάφερα ότι είναι αδιανόητο άνθρωποι που εργάζονται για την Εισαγγελία να μην τηρούν τους νόμους και η απάντηση ήταν ότι δεν έπρεπε να υπάρχει εκεί το πρόγραμμα «Στάθμευση για τους Κατοίκους».  Τους είπα ότι τους νόμους τους σεβόμαστε είτε μας αρέσουν είτε όχι.  Δεν είναι κατ’ επιλογή η συμμόρφωση.  Έκπληκτη άκουσα τον κύριο και την κυρία που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και μάλιστα εργάζονται ως νομικοί στην Γενική Εισαγγελία να έχουν διαφορετική άποψη!

Και ερωτώ κύριε Γενικέ Εισαγγελέα:

1. Τι είδους νομικοί είναι αυτοί που νομίζουν ότι είναι υπεράνω νόμων και κανονισμών;

2.Συμφωνείτε με τέτοια συμπεριφορά;

3. Έχετε κώδικα δεοντολογίας για τους εργαζόμενους;

4. Ποιος είναι ο κώδικας δεοντολογίας των εργαζομένων στην Εισαγγελία;

5. Πως ζητάτε από τους πολίτες να είναι νομοταγείς και οι υπαλλήλοι της ΓΕ να δείχνουν τόση περιφρόνηση για τους νόμους και τους κανονισμούς. 

Πραγματικά με ξεπερνάει αυτό.  Και είναι ένδειξη γιατί αυτός ο τόπος δεν πάει μπροστά.  Όλοι απαιτούν πάταξη της διαφθοράς και επιβολή του νόμου αλλά θέλουν να εξερούνται οι ίδιοι, οι φίλοι τους και οι γνωστοί τους. 

Δεν πάμε καλά.  Για να αλλάξει αυτή η κουλτούρα ο καθένας μας πρέπει πρώτα από όλα να ελέγχει τον εαυτόν του και μετά τους άλλους. 

Το κυριότερο  είναι όταν παρανομεί να το παραδέχεται και να δέχεται και τις συνέπειες διαφορετικά όχι μπανανία αλλά αμπλελοχώραφο του καθενός θα γίνουμε."

Δειτε Επισης

Κοινές δράσεις για προστασία θάλασσας και ακτών Μεσογείου ζήτησε ο Υφ. Τουρισμού
Ελπίδα για υλοποίηση δεσμεύσεων ΠτΔ εκφράζει η ΠΑΣΥΝΟ
Με τη συμμετοχή 250 ατόμων πορεία για την Παλαιστίνη στη Λευκωσία
Ενισχύεται η παροχή υπηρεσιών σε Τ/κ ασθενείς στο Ινστ. Νευρολογίας και Γενετικής
Άρχισε η καταγραφή ζημιών στο Γυμνάσιο Κιτίου-Το πλάνο της Κυβέρνησης για το Εστία
Πάνω από 1 εκ. επιβάτες διακινήθηκαν μέσω των αεροδρομίων της Κύπρου το Σεπτέμβριο
Επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια εντοπίστηκαν στην κυπριακή αγορά (pics)
Τα βρήκαν τελικά ΟΚΥΠΥ με συντεχνίες-Καταρχήν συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση
Καταγγελίες για την ασφάλιση ηλικιωμένων για οδήγηση ενώπιον της Βουλής-Παράπονα για μη παραχώρηση δανείων
Καταδίκασε την επίθεση στο ΤΑΕΠ ο ΠτΔ-«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, απαράδεκτο περιστατικό»