ΒΙΝΤΕΟ: Περηφάνια και συγκίνηση στην παρέλαση για την Ανεξαρτησία της Κύπρου

Ολοκληρώθηκε η εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία, για την 62η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής   Δημοκρατίας, προκαλώντας το συναίσθημα της περηφάνιας αλλά και της συγκίνησης σε όλος τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.   

Τον χαιρετισμό της παρέλασης, στη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στον Στρόβολο, δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, πλαισιωμένος από τον Υπουργό Άμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη, και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

  
  
  
  
  
  
 
 

Στην καθιερωμένη παρέλαση συμμετάσχουν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς. Η παρέλαση είναι ανοικτή για το κοινό

Πριν την έναρξη της παρέλασης, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνέχεια έγινε η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Η ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Τη στρατιωτική παρέλαση παρακολουθήσουν επίσης Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών.,

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα

Επίσης, παρέστη στο τρισάγιο στην μνήμη των ηρώων της Κυπριακής Ελευθερίας 1955-1959, των ηρώων της Τουρκανταρσίας 1963-1964, των ηρώων της νομιμότητας της Δημοκρατίας και της Αντίστασης 1971-1974, των ηρώων προάσπισης της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974, που θα γίνει στο Μνημείο Δημοκρατίας και Αντίστασης εντός του Πάρκου του Προεδρικού Μεγάρου, όπου και θα καταθέσει στεφάνι.

  

  

  

  

     

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Χίο-Εκκενώθηκαν οικισμοί, υπόνοιες για εμπρησμό
Συνελήφθη Αζέρος ιρανικής καταγωγής στην Κρήτη-Φωτογράφιζε τις αεροναυτικές βάσεις στη Σούδα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει πλησιάσει τους στόχους του στον πόλεμο με Ιράν
Απέναντι στην Τουρκία πέντε αραβικές χώρες για τη στάση της για Κυπριακό στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας
Χειροπέδες σε 35χρονη που πιάστηκε με ναρκωτικά στην οικία της-Κατέγραφε παράνομα δημόσιο χώρο
Έστειλαν μήνυμα σε 54χρονο για δήθεν πληρωμή εξωδίκου και του απέσπασαν 1.600 ευρώ
Σε κλίμα αντιπαράθεσης η συνεδρία ΣΑ-«Όταν ο κόσμος βρέθηκε στο χείλος της αβύσσου, οι ΗΠΑ έκαναν το βήμα μπροστά»
Η πρώτη δήλωση Χαμενεΐ μετά τις αμερικανικές επιδρομές στο Ιράν-«Η τιμωρία συνεχίζεται»
Τραμπ: Αν το σημερινό καθεστώς στο Ιράν είναι ανίκανο, γιατί να μην υπάρξει αλλαγή
Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό-Σκηνές χάους, επιρρίπτεται στον ISIS η ευθύνη