Ισπανικό κοτόπουλο
07:24 - 09 Ιανουαρίου 2022
Ταιριάζει με όλα!
YΛΙΚΑ
- 850 γρ. κοτόπουλο, σε κομμάτια 4-5 εκ.
- 40 γρ. αλεύρι
- 120 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. λευκό κρασί
- 200 γρ. ώριμες, φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες στα 4
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 100-120 γρ. πράσινη πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες (1 πιπεριά)
- 100-120 γρ. κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες (1 πιπεριά)
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. μπέικον, σε κομματάκια 1 εκ.
- 10 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
πυρίμαχη βαθουλή πιατέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Τοποθετήστε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 850 γρ. κοτόπουλο. Προσθέστε 40 γρ. αλεύρι και ανακατέψτε να αλευρωθεί καλά το κοτόπουλο. Αφήστε στην άκρη μέχρι να χρειαστεί.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 120 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 80 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Τοποθετήστε το χτυπητήρι, προσθέστε το αλευρωμένο κοτόπουλο που έχετε αφήσει στην άκρη, 100 γρ. λευκό κρασί και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 5
Προσθέστε 200 γρ. ξεφλουδισμένες ντομάτες, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και μαγειρέψτε 30 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Μεταφέρετε σε μια πυρίμαχη πιατέλα και διατηρήστε ζεστό.
Βήμα 6
Βάλτε στον κάδο 100-120 γρ. πράσινη πιπεριά, 100-120 γρ. κόκκινη πιπεριά, 30 γρ. βούτυρο και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ ταχύτητα 1.
Βήμα 7
Προσθέστε 50 γρ. μπέικον, τα υπόλοιπα 20 γρ. βούτυρο και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2. Βήμα 8 Μεταφέρετε στην πιατέλα με το κοτόπουλο, ανακατέψτε ελαφρά, πασπαλίστε με ψιλοκομμένα φύλλα από 10 κλωνάρια μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλή
Σερβίρετε με ρύζι.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές