Σούπα καρότο με κάρυ και φρέσκο κόλιανδρο

Απίστευτα νόστιμη!

YΛΙΚΑ

  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
  • 40 γρ. βούτυρο αλατισμένο, σε κομμάτια
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 πρέζες πιπέρι
  • 650 γρ. καρότα, σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών
  • 1000 γρ. νερό
  • 20 γρ. χυμό λεμόνι
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • σουπιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. κρεμμύδι, 1 κουταλιά κάρυ, 40 γρ. βούτυρο, 2 κουταλάκια αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε 650 γρ. καρότα και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 4

Προσθέστε 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών, 1000 γρ. νερό και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.

Βήμα 5

Στη συνέχεια, μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Προσθέστε 20 γρ. χυμό λεμόνι και πολτοποιήστε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5-10 αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα.

Βήμα 7

Μεταφέρετε σε σουπιέρα, γαρνίρετε με 3-4 κλωνάρια ψιλοκομμένο κόλιανδρο και την υπόλοιπη 1 πρέζα πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι