Σούπα καρότο με κάρυ και φρέσκο κόλιανδρο
06:25 - 08 Ιανουαρίου 2022
Απίστευτα νόστιμη!
YΛΙΚΑ
- 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
- 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
- 40 γρ. βούτυρο αλατισμένο, σε κομμάτια
- 2 κ.γλ. αλάτι
- 2 πρέζες πιπέρι
- 650 γρ. καρότα, σε κομμάτια
- 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών
- 1000 γρ. νερό
- 20 γρ. χυμό λεμόνι
- 3-4 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- σουπιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 150 γρ. κρεμμύδι, 1 κουταλιά κάρυ, 40 γρ. βούτυρο, 2 κουταλάκια αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 2
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 3
Προσθέστε 650 γρ. καρότα και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Βήμα 4
Προσθέστε 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών, 1000 γρ. νερό και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
Βήμα 5
Στη συνέχεια, μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 6
Προσθέστε 20 γρ. χυμό λεμόνι και πολτοποιήστε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5-10 αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα.
Βήμα 7
Μεταφέρετε σε σουπιέρα, γαρνίρετε με 3-4 κλωνάρια ψιλοκομμένο κόλιανδρο και την υπόλοιπη 1 πρέζα πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές