Η μαρτυρία αστυνομικού που αντίκρισε το νεκρό βρέφος σε σακίδιο στην Ελλάδα

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., για τον εντοπισμό της γυναίκας που εγκατέλειψε το βρέφος σε παιδική χαρά του Χαλανδρίου.

Το μωρό, μέσα στη σχολική τσάντα, το εντόπισε αστυνομικός που εκτελούσε βάρδια φύλαξης σε σπίτι πολιτικού προσώπου.

Στο iefimerida.gr, μίλησε ο Νικολαος Γκόλιας, Υπαστυνόμος Β, Αλλαγάρχης της Α αλλαγής ΔΙ.ΑΣ. Βορειανατολικής , που έσπευσε στο σημείο μαζί με τους συνάδελφους του της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Χαλανδρίου, αλλά και με συναδέλφους του της ασφάλειας Χαλανδρίου που χειρίζονται την υπόθεση της εγκατάλειψης.

«Το περιστατικό εκτυλίχθηκε 5/1 περί ώρα 14.40. Συνάδελφος ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία σε παρακείμενο χώρο ενημέρωσε το κέντρο ότι έχει ανευρεθεί ένα βρέφος εντός ενός σακιδίου. Μια σχολική τσάντα μαύρη. Το κέντρο έπειτα ενημέρωσε την ομάδα του Χαλανδρίου και μένα ως επικεφαλής, να μεταβούμε στο σημείο προκειμένου να δούμε τι συμβαίνει ,να συλλέξουμε κάποιες πληροφορίες και έπειτα να προβούμε και σε τυχόν αναζητήσεις».

Όπως αναφέρει μόλις έφτασε, αντίκρυσε τον συνάδελφο του με το μωρό στην αγκαλιά.

«Φτάσαμε στο σημείο, είδαμε τον συνάδελφο να έχει το βρέφος στην αγκαλιά του, το είχε κρατήσει μέσα στο σακίδιο προκειμένου να το διατηρήσει όσο γίνεται ζεστό ένεκα και των συνθηκών, παρόλο που ήταν σχετικά νωρίς, μεσημέρι, ήταν αρκετά ψυχρές οι συνθήκες .

Κάποιοι συνάδελφοι αμέσως μετέβηκαν τριγύρω προκειμένου να βρουν κάποιον περίοικο, κάποιον γείτονα, οποιονδήποτε ο οποίος θα μπορούσε να μας δώσει κάποια μαρτυρία προκειμένου να γνωρίζουμε το τι συμβαίνει ή κάποιο στοιχείο.

Ταυτόχρονα ενημέρωσαν και έναν σταθμό του ΕΚΑΒ να έρθει στο σημείο προκειμένου να μεταφέρουμε ασφαλώς στο νοσοκομείο το βρέφος».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του αστυνομικού, οι ίδιοι ακολούθησαν το ΕΚΑΒ με το οποίο διακομίστηκε το βρέφος στο νοσοκομείο παίδων, εκεί όπου μαζί με τους συνάδελφους τους παρέμειναν μέχρι να βεβαιωθούν πως το μωρό ήταν καλά στην υγεία του.

«Όταν προσήλθε το ΕΚΑΒ ενημερώσαμε το κέντρο ότι θα μεταβούμε και εμείς στο νοσοκομείο, πήγαμε στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφια όπου μας ενημέρωσαν ότι το βρέφος χαίρει άκρας υγείας, ήταν ένα κοριτσάκι, λίγων ημερών από ότι μας είπαν και από τις πρώτες εξετάσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μας είπαν ότι ήταν μια χαρά, δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, δεν υπήρχε κάποιος φόβος για την υγεία του .

Παραμείναμε λίγο ακόμα προκειμένου να μας επιβεβαιώσουν εκ νέου αυτά που ήδη ειπώθηκαν και μετά αποχωρήσαμε προκειμένου να ενημερώσουμε και εμείς την αρμόδια υπηρεσία το τι συμβαίνει. Δυστυχώς είναι κάτι της δουλειάς μας, έχουμε δει πολλές άσχημες περιπτώσεις, μέσα σε αυτές και διάφορα κοινωνικά ζητήματα. Ένα από αυτά δυστυχώς είναι και αυτό. Εγώ το μόνο που ευελπιστώ όπως και οι συνάδελφοι μου, είναι να είναι η τελευταία φορά»...

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Οι στόχοι της τριμερούς, η επανέναρξη των συνομιλιών και τα… νεοϋορκέζικα κουπέπια
Ο επίλογος της θεσμικής κρίσης, το κλείσιμο του κύκλου και το «φάντασμα» του Οδυσσέα
«Άνθρωποι χάνονταν γύρω μας»-Οι πρώτες δηλώσεις Ελλήνων που ταξίδεψαν από τον Λίβανο με το C-130
Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης
Πρόταση νόμου για περιορισμό των κοινοβουλευτικών θητειών ενώπιον των βουλευτών
Συγκλονισμένη η κοπέλα του Ίωνα Καρούση που σκοτώθηκε στο Ισραήλ-«Είδα την είδηση του έστειλα SMS, δεν απάντησε ποτέ...»
Ανήλικοι ξυλοκόπησαν άγρια μαθητή στον Βόλο, αφού πρώτα τον κούρεψαν-Οικονομικές διαφορές πίσω από την επίθεση
Απειλές των Χούθι σε Έλληνες πλοιοκτήτες-«Ετοιμαστείτε να δεχτείτε επίθεση»
Να επιμείνει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ανεξαρτήτως τουρκικής στάσης κάλεσε η Αννίτα τον ΠτΔ
Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς στη Συγγρού