Κινητή μονάδα εμβολιασμού την Παρασκευή στα Λεύκαρα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19 και ιδιαίτερα για την αύξηση των εμβολιασμών με ενισχυτική δόση, δεδομένης της σημασίας που έχει για την ενίσχυση της ανοσίας ομάδων του πληθυσμού, που είναι πιο επιρρεπείς σε σοβαρή νόσηση και νοσηλεία.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, "κατόπιν συνεννόησης του Υπουργού, Μιχάλη Χατζηπαντέλα και του Δημάρχου Λευκάρων, Σοφοκλή Σοφοκλέους, την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, κινητή μονάδα εμβολιασμού θα βρίσκεται στο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων, για τον εμβολιασμό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας θα βρίσκονται στο σημείο για να ενημερώσουν τους πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού, αλλά και για να απαντήσουν σε απορίες και ανησυχίες των πολιτών σε σχέση με τον εμβολιασμό.

Δικαιούχοι για εμβολιασμό από την κινητή μονάδα, θα είναι μόνο οι ακόλουθες ομάδες πολιτών:

• Άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου COVID-19 (χορήγηση 1ης δόσης).

• Άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει την 1η δόση εμβολίου Moderna ή Pfizer/BioNTech και έχει παρέλθει η περίοδος που απαιτείται για τη 2η δόση (Moderna 4 εβδομάδες και Pfizer 3 εβδομάδες).

• Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό με ενισχυτική/3η δόση, θα εξυπηρετηθούν άτομα, ηλικίας 18 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 5 μηνών και δύο εβδομάδων από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση.

• Για τα άτομα που έχουν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson, θα μπορούν να λάβουν ενισχυτική δόση με το ίδιο εμβόλιο ή με εμβόλιο τεχνολογίας mRNA (Moderna).

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού, εάν πρόκειται για άτομα που θα λάβουν τη 2η ή την 3η δόση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο αποχαιρετισμός του Καρούσου στον Θ. Πυρίλλη-«Famagusta Brothers, οι υπόλοιποι δήμαρχοι μας φώναζαν Χιώτες»
Ικανοποίηση ΕΟΑ για πολύ μεγάλες ποσότητες νερού σε γεώτρηση στην Αγ. Μαρίνα Χρυσοχούς
Συμπλοκή ανάμεσα σε αλλοδαπούς στην Πάφο-Κρατούσαν μαχαίρια και τσεκούρια
Η Τουρκία ανήρτησε στην UNESCO τον δικό της χάρτη για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό με πολύ... Αιγαίο
Ο Νετανιάχου δεν απέκλεισε τη δολοφονία του Χαμενεϊ- «Η εξόντωσή του θα τερμάτιζε τη σύγκρουση»
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θεόδωρο Πυρίλλη-«Η προσφορά του ήταν πολύπλευρη και ουσιαστική»
ΓΝ Λευκωσίας και Μακάρειο επίσημα διαπιστευμένα από τον Οργανισμό Accreditation Canada-«Επιτυχία εθνικής σημασίας»
Έθεσε την πολιτεία προ των ευθυνών της η Βουλή για τα ναρκωτικά στα σχολεία-Ζητά μέτρα και εφαρμογή νομοθεσίας
Την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Γερμανίας και Κύπρου-«Η ευρωπαϊκή φωνή πρέπει να ακούγεται»
Θλίψη στο Παραλίμνι-Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης