«Να επικεντρωθούμε στη δημιουργία ενός εύρωστου οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης»

Σε απολογισμό του έργου του Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας για την περίοδο 2012-2021 προέβη ο κοινοτάρχης Γιώργος Στυλιανού. Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιάζουσες συνθήκες που υπήρχαν στο εξωτερικό περιβάλλον του Συμβουλίου κατά την δεκαετία, όπως η οικονομική κρίση του 2013 και η πανδημία του 2019, σε συνάρτηση με τα προβλήματα στο εσωτερικό περιβάλλον, ως συμβούλιο έχουν υλοποιήσει τους στόχους τους και έχουν καταφέρει να κάνουν σημαντικό έργο, τόσο στο νοικοκύρεμα των οικονομικών, όσο και σε έργα ανάπτυξης, είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, κατά την περίοδο 2012-2021 έγινε νοικοκύρεμα των οικονομικών του Κοινοτικού Συμβουλίου, αποπληρώθηκαν σε μια δεκαετία τα δάνεια και οικονομικές υποχρεώσεις, ύψους περίπου 4 εκατομμυρίων που παραλήφθηκαν, υπάρχει απόθεμα στην τράπεζα περίπου ενός εκ. και τα εναπομείναντα δάνεια είναι ύψους ενός εκ. τα οποία, όπως είπε, αν αποφασίσει το συμβούλιο μπορούν να τα εξοφληθούν άμεσα.

Ο κ. Στυλιανού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την βράβευση της Κισσόνεργας με το Βραβείο ‘Πράσινη Κοινότητα’ για την πρωτοπορία της στην εφαρμογή Σχεδίου Εξοικονόμησης Ενέργειας στον οδικό φωτισμό και την εφαρμογή του Σχεδίου Ανακύκλωσης ‘από πόρτα σε πόρτα’.

Καταλήγοντας ο κ. Στυλιανού δήλωσε ότι στόχος για την επόμενη διετία 2022-2024, και λαμβάνοντας υπόψη την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να επικεντρωθούν στη δημιουργία σωστών βάσεων για ένα «δυνατό και εύρωστο νέο οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης» για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Η Κύπρος συνομιλεί με Ισραήλ για προμήθεια φυσ. αερίου αξίας $1,5 δισ. για 10 έτη
Διαμαρτυρία τ/κ οργανώσεων για τις συλλήψεις για σφετερισμό ε/κ περιουσιών
Μετακινεί το σχολείο για παραβατικούς μαθητές το ΥΠΑΝ-«Αδικαιολόγητη στοχοποίηση παιδιών»
Οδηγίες Υπ. Υγείας για το εμβολιαστικό πλάνο για Covid και γρίπη-Προτεραιότητα σε ευάλωτες ομάδες
Αποσύρθηκε βότκα από την αγορά για μη συμμόρφωση με το Νόμο
Βλάβη άφησε χωρίς νερό περιοχές της Λάρνακας-Διορθώνεται μέχρι το απόγευμα
Διευθύντρια άρπαξε το ημερολόγιο παιδιού με ΔΕΠΥ και αρνείτο να το δώσει πίσω-Φωνάζουν οι γονείς
Σε φθινοπωρινή διάθεση ο καιρός-Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Ψάχνει τη φόρμουλα ο ΟΚΥπΥ για την υποστελέχωση της ΘΕΜΕΑ μετά τις ανησυχίες των νοσηλευτών
Καυτή πατάτα η εμπορία προσώπων στο μεταναστευτικό-Μπαλάκι οι ευθύνες, φωνές για πρόχειρες αποφάσεις