Νέο μήνυμα Αβέρωφ σε Χριστοδουλίδη-«Καθήκον και υποχρέωση να σεβαστεί το κόμμα»

Νέο μήνυμα προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, έστειλε από τη Βουλή ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε σχέση με τις πληροφορίες που φέρουν τον κ. Χριστοδουλίδη, να μην επιλέγει την κομματική οδό για να καταθέσει υποψηφιότητα για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023 και να προκρίνει το ενδεχόμενο μιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας.

Ερωτηθείς για το θέμα ο Αβέρωφ Νεοφύτου, έστειλε το μήνυμα πως είναι καθήκον και υποχρέωση του Νίκου Χριστοδουλίδη, να επιλέξει τις κομματικές διαδικασίες, ως μέλος του ΔΗΣΥ και ως μέλος της Κυβέρνησης.

«Έχουμε επτά ημέρες για τις υποψηφιότητες. Το δικό μου ενδιαφέρον είναι δεδομένο. Ο κάθε ένας μας και ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να σεβαστεί και να σεβαστούμε τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κόμμα μας», δήλωσε ο κ. Νεοφύτου.

Για να προσθέσει πως, «αυτό ισχύει για όλους μας και φυσικά ισχύει και για το Νίκο. Ο Νίκος είναι μέλος του κόμματος μας υπουργός της Κυβέρνησης μας. Είναι καθήκον και υποχρέωση και το σωστό, να σεβαστούμε το κόμμα».

Και κανένας από εμάς, υπέδειξε, «ούτε εγώ που είμαι πρόεδρος είμαστε υπεράνω του κόμματος και κανένας δεν είναι μεγαλύτερος από την ιστορική παράταξη του κόμματος. Μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες, όποιος κερδίσει στις εσωκομματικές διαδικασίες όποιες κερδίσει θα σταθούμε δίπλα του μια γροθιά, για το καλό του τόπου μας για το καλό της παράταξης μας».

«Και είμαι σίγουρος πως ενωμένοι θα κερδίσουμε ξανά για το καλό της χώρας μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το πως προσεγγίζει το σενάριο ανεξάρτητης υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε πως, «νομίζω ότι σε άλλον πρέπει να υποβάλετε την ερώτηση. Εγώ θα επαναλάβω ότι ο Νίκος είναι μέλος του κόμματος το είπε πρόσφατα και ο ίδιος, νοιάζεται για το κόμμα και είναι μέλος της Κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που στηρίξαμε και στηρίζουμε».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η Πινδάρου, η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, από τις 9 και 30 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος, στο Μέγαρο «Γλαύκος Κληρίδης» και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Κερύνεια». Δικαίωμα υποβολής έχουν τα μέλη που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο Μελών του Κόμματος μέχρι και την 11 Οκτωβρίου 2021, ενώ τα έντυπα υποβολής μπορούν να εξασφαλιστούν από το Διευθυντή Διοίκησης και Οργανωτικού του Κόμματος, κ. Γιώργο Λυσανδρίδη.

Ο ΔΗΣΥ σημειώνει πως το ενδιαφερόμενο μέλος θα πρέπει να έχει τακτοποιημένες τις συνδρομές του μέχρι το 2022. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και πληροφορίες για τα δικαιολογητικά έντυπα που θα χρειαστούν, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22883178 ή στο 22883111.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το Άρθρο 10.1.7. και το Άρθρο 30.4 του Καταστατικού, το Ανώτατο Συμβούλιο υποδεικνύει με εκλογή τον υποψήφιο του Κόμματος σε Προεδρικές Εκλογές και δύναται να παραπέμψει το αποτέλεσμα για επικύρωση από το Παγκύπριο Σύνεδριο.

Ως εκ τούτου το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 για να εξετάσει την εγκυρότητα των αιτήσεων ενδιαφέροντος σε σχέση με το Σύνταγμα, τη Νομοθεσία και το Καταστατικό και ακολούθως να τις υποβάλει προς το Ανώτατο Συμβούλιο, του οποίου η Σύνοδος έχει καθοριστεί για το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022.

Δειτε Επισης

Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Ράφα, ενώ η πίεση για κατάπαυση του πυρός εντείνεται
Συνελήφθη 21χρονος για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Στην Κύπρο μέχρι τις 14 Μαΐου η Ολγκίν για σειρά επαφών
Αναζητώντας δικαίωση σε ένα ωκεανό αδικίας...
Το πραξικόπημα, η εισβολή, οι κόντρες και μία ύλη που δεν καλύπτεται
Σχεδόν 400 άτομα ζήτησαν βοήθεια για στέγαση το 2023-Διπλασιάστηκαν οι αριθμοί σε ένα χρόνο
Κρίσιμος μήνας για ΥΠΑΝ ο Μάιος, ανακοινώνει τις θέσεις για ενιαία εκπαίδευση-Τι ζητούν οι γονείς
Τι περιέχει η πρόταση για εκεχειρία που συμφώνησε η Χαμάς-Συμφωνία τριών φάσεων
Στην Κύπρο η Κυριακίδου, προσφωνεί τη Βουλή σε σύνοδο για τα 20χρονα ένταξης
Στα ΗΑΕ για τουριστική έκθεση και επενδυτικό συνέδριο ο Υφυπουργός Τουρισμού