Η προπαγάνδα του Τατάρ, τα ΜΟΕ του Προέδρου και η επίσκεψη Κασουλίδη στις ΗΠΑ

Η Λευκωσία αξιολογεί τα όσα ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ως ακόμη μια προσπάθεια εκ μέρους του να προωθήσει τις θέσεις του ότι το ψευδοκράτος αποτελεί μια χωριστική «οντότητα» και για τα «κυριαρχικά δικαιώματα» που διεκδικεί.

Κληθείσα να σχολιάσει τα όσα ανέφερε ο κ. Τατάρ, αρμόδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως αυτά εντάσσονται «στο πλαίσιο της προσπάθειας προώθησης της θέσης του για κυριαρχικά δικαιώματα και να δείξει ότι το ψευδοκράτος υπάρχει ως οντότητα που κάνει προτάσεις».

Σε σχέση με το θέμα των ΜΟΕ η ίδια πηγή σημείωσε πως είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, που κατέθεσε σειρά τέτοιων μέτρων προς υλοποίηση με στόχο αυτά να ωφελήσουν και τις δυο κοινότητες και να υπάρξει βελτίωση του κλίματος ώστε να υπάρξει επάνοδος στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε το περασμένο Σάββατο ερωτηθείς για τα επόμενα βήματά του ότι θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από πλευράς Ευρώπης και για τη λύση του Κυπριακού και για την υιοθέτηση ουσιαστικών ΜΟΕ, που θα αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη πραγματικά και θα ανοίγουν τον δρόμο για ένα νέο δημιουργικό διάλογο.

Τα θέματα αυτά θα περιλαμβάνονται και στα όσα θα συζητήσει στην Ουάσινγκτον ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, κατά τις συνομιλίες τους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την 1η Φεβρουαρίου. Ο κ. Κασουλίδης πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί και με άλλους αξιωματούχους, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Μπλίνκεν.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να μεταβεί στις 10 Φεβρουαρίου στη Βρέστη της Γαλλίας για να συμμετάσχει στις 11 του μήνα, έπειτα από πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στη Σύνοδο “One Ocean Summit” για θέματα που αφορούν τους ωκεανούς και την προστασία τους. Ενδέχεται στο περιθώριο της Συνόδου να έχει διμερείς επαφές με άλλους ηγέτες που επίσης θα συμμετέχουν στη Σύνοδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καλωσόρισε τις εξελίξεις στο Κυπριακό η Τζούλι Ντέιβις-«Ελπίζουμε να σημειωθεί πρόοδος»
Στα σκαριά σχέδιο δράσης για ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας-Τα προγράμματα έρευνας και τα πλάνα ΥΠΑΜ
Δεν πρόλαβε να επιστρέψει ο Τατάρ και δυναμιτίζει το κλίμα-«Όχι σε διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας»
«Η μαγκιά είναι όταν πέφτεις, να έχεις τη δύναμη και το σθένος να ξανασηκώνεσαι και να παλεύεις ξανά»
Απολύθηκε ως δεσμοφύλακας, προσλήφθηκε ως νεκροτόμος-Ποινική έρευνα για εξαπάτηση του δημοσίου
Μεγάλα έργα για επέκταση της τουριστικής περιόδου στο δήμο Παραλιμνίου Δερύνειας-Επαφές για δημιουργία πανεπιστημίου
Ένοχος ο αδελφός του Αγγελή για την απόπειρα φόνου της αδελφής του θύτη-Την έλουσε με βενζίνη, απείλησε να την κάψει
Το «προεκλογικό» τουρ του Τατάρ στη Νέα Υόρκη και τα ερωτήματα για το μέλλον του Κυπριακού
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)