Επιδόθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ η έκθεση Γκρέι για το partygate

Εκπρόσωπος του Γραφείου Υπουργικού Συμβουλίου στο Λονδίνο δήλωσε ότι η ανώτερη κρατική αξιωματούχος Σου Γκρέι έχει επιδώσει στον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον μία «ενημέρωση» επί της έρευνάς της για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω απαγορευτικών.

Η λέξη «ενημέρωση» οδηγεί πολιτικούς σχολιαστές στο συμπέρασμα ότι η κα Γκρέι θεωρεί πως η αναφορά της αυτή τη στιγμή δεν είναι στην τελική της μορφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Nέα στοιχεία για το πάρτι Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο

Η πολυαναμενόμενη έκθεση παραδόθηκε το πρωί έπειτα από καθυστέρηση πολλών ημερών και αναμένεται να μην περιλαμβάνει λεπτομερείς αναφορές σε ονόματα και αποδεικτικά στοιχεία για τα πάρτι που κρίνεται ότι ίσως συνιστούν αξιόποινη πράξη.

Αυτό οφείλεται σε σχετικό αίτημα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δικής της έρευνας για το λεγόμενο ‘partygate’.

Η αντιπολίτευση έχει πει πως οτιδήποτε άλλο από την πλήρη έκθεση της Σου Γκρέι θα εκληφθεί ως απόπειρα συγκάλυψης του καταγγελλόμενου σκανδάλου.

Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει πει πως η έκθεση θα δημοσιευθεί λίγες ώρες μετά από την παραλαβή της, ενώ ο Πρωθυπουργός Τζόνσον έχει πει πως θα προβεί σε έκτακτη δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία θα μπορούσε να γίνει ακόμα και σήμερα το απόγευμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Tρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες σε ρωσική επίθεση στην πόλη Πάβλοχραντ
Βήμα πίσω και από την Κίνα στον πόλεμο των δασμών-Εξετάζει αναβολή της επιβάρυνσης 125% σε ορισμένα προϊόντα
Ο Τραμπ απέφυγε να αναφερθεί στη «γενοκτονία των Αρμενίων»-Η αντίδραση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής
Πάνω από 90.000 άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στον πάπα
Εκτελέστηκε στην Αλαμπάμα 50χρονος που είχε ζητήσει ο ίδιος να θανατωθεί
Λαβρόφ:«Είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε σε συμφωνία για την Ουκρανία»
Ανακοίνωση Λευκού Οίκου για την Γενοκτονία των Αρμενίων χωρίς τον όρο «γενοκτονία»
Ο Τραμπ δηλώνει ότι έχει δική του προθεσμία για τον ρωσικό πόλεμο
Πενήντα αρχηγοί κρατών παρόντες στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Διαρροή 82.000 λίτρων πετρελαίου από διυλιστήριο στον Δούναβη