Εικόνες ντροπής! Μετέτρεψαν τον Ακάμα σε σκουπιδότοπο (pics)

Ντροπή προκαλούν οι εικόνες, που δημοσιεύει το Κίνημα Οικολόγων και δείχνουν την είσοδο του Ακάμα, που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, με το κόμμα να κάνει λόγο για τόνους από πλαστικά και σκουπίδια δίπλα από παραλία χελωνών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην είσοδο του Ακάμα στην τοποθεσία Άσπρου Ποταμού, «οι εικόνες που αντικρύσαμε ήταν προκαλούν θυμό και απογοήτευση. Θυμό γιατί κάποιοι ασυνείδητοι εξακολουθούν να ξεφορτώνονται τα πάντα ανενόχλητοι».

Οι Οικολόγοι προσθέτουν πως οι τελευταίες βροχές έδειξαν για μια ακόμα φορά την έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης και την παντελή παρουσία του Κράτους να διαχειριστεί περιπτώσεις σαν αυτή.  Προστίθεται πως δίπλα ακριβώς από την παραλία της Τοξεύτρας (γνωστή ως παραλία ωοτοκίας χελωνών) τόνοι από πλαστικά και σκουπίδια πήγαν στην θάλασσα μετά τις τελευταίες βροχές. Αν και είχαν περάσει πολλές μέρες, όσα σκουπίδια κολλήσουν στην λάσπη και τα βράχια, με τις επόμενες βροχές τα πλαστικά θα γίνουν τροφή για τις χελώνες.

«Όσο καθυστερεί η προστασία του Ακάμα, όσο συνεχίζονται οι παρανομίες και η ατιμωρησία τόσο θα την πληρώνει το περιβάλλον.Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς (Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, Δήμο Πέγειας, Τμήμα Αλιείας) όπως αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Καταλήγοντας, το Κίνημα Οικολόγων τονίζει ότι «η συγκεκριμένη ρύπανση δεν προέρχεται από την θάλασσα αλλά από την ξηρά γιατί πολλοί προσπαθούν να μετατοπίσουν αλλού τις πραγματικές ευθύνες. Εξάλλου οι εικόνες είναι αδιάψευστος μάρτυρας ποια είναι η πηγή της ρύπανσης στην εν λόγω περιοχή».

  

  

  

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Καταρρίφθηκε ρεκόρ Guinness σε φιλανθρωπικό φεστιβάλ στο περιβόλι Αγίου Λαζάρου
Αξιοποίηση συνεργειών για ανταγωνιστικό αμπελοοινικό τομέα ζήτησε η υπουργός Γεωργίας
Επιστολή Δημάρχου ανατολικής Πάφου σε υπουργό Μεταφορών για έργο κυματοθραυστών
Έχουν δικαίωμα στην εργασία άτομα με ψυχικές διαταραχές-Στιγματισμένα και στην Κύπρο
Παραμένει ταμπού η κατάθλιψη στην Κύπρο-Οι τρόποι αντιμετώπισης και η αύξηση των περιστατικών
Ζητά από ΥΠΑΝ να μετακινήσει το κέντρο για παραβατικούς μαθητές εκτός Παγκύπριου η ΟΕΛΜΕΚ
Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι Άλασσας-Διαμαρτυρήθηκαν για την ακύρωση εκλογής Σάββα (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ψάχνουν λύσεις για τη λειψυδρία-Αφαλατώσεις και ανακύκλωση νερού ανάμεσα στα μέτρα για τους αγρότες
Η νομοθεσία υπάρχει για τη χρήση σκούτερ, αλλά υπολείπονται οι υποδομές-«Έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής»