Ρύζι φλορεντινέ με φέτα

Απίστευτα νόστιμο!

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 45 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια 3 εκ.
  • 200 γρ. σπανάκι, σε κομμάτια
  • 200 γρ. φέτα, σε κομμάτια
  • 1000 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών
  • 200 γρ. μεικτό άγριο ρύζι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

υρίμαχη βαθουλή πιατέλα πιατέλα για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. κρεμμύδι, 45 γρ. βούτυρο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε 200 γρ. σπανάκι και βράστε 8 λεπτά/100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Προσθέστε 200 γρ. φέτα και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε μια πυρίμαχη

βαθουλή πιατέλα και διατηρήστε ζεστό.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. νερό, 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του, ζυγίστε μέσα 200 γρ. ρύζι και μαγειρέψτε 25 λεπτά/100°C/ταχύτητα 4.

Βήμα 6

Με τη βοήθεια της σπάτουλας, μεταφέρετε το ρύζι στην πιατέλα με το σπανάκι, ανακατέψτε ελαφρά και σερβίρετε ζεστό.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Τσιζκέικ μήλου
Γρήγορες μπουκιές για καφέ
Γεμιστές κρέπες με σουπιές και μελάνι
Μπισκοτάκια με ταχίνι και μέλι
Μπιφτέκια λαχανικών με κολοκύθια,καρότο και πατάτες
Φανουροπιτάκια
Σκορδαλιά με πατάτες
Σοκολατένιες μπάρες μπισκότο