Ρύζι φλορεντινέ με φέτα

Απίστευτα νόστιμο!

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 45 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια 3 εκ.
  • 200 γρ. σπανάκι, σε κομμάτια
  • 200 γρ. φέτα, σε κομμάτια
  • 1000 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών
  • 200 γρ. μεικτό άγριο ρύζι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

υρίμαχη βαθουλή πιατέλα πιατέλα για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. κρεμμύδι, 45 γρ. βούτυρο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε 200 γρ. σπανάκι και βράστε 8 λεπτά/100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Προσθέστε 200 γρ. φέτα και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε μια πυρίμαχη

βαθουλή πιατέλα και διατηρήστε ζεστό.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. νερό, 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του, ζυγίστε μέσα 200 γρ. ρύζι και μαγειρέψτε 25 λεπτά/100°C/ταχύτητα 4.

Βήμα 6

Με τη βοήθεια της σπάτουλας, μεταφέρετε το ρύζι στην πιατέλα με το σπανάκι, ανακατέψτε ελαφρά και σερβίρετε ζεστό.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι