Ρύζι φλορεντινέ με φέτα
06:22 - 30 Ιανουαρίου 2022
Απίστευτα νόστιμο!
ΥΛΙΚΑ
- 120 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
- 45 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια 3 εκ.
- 200 γρ. σπανάκι, σε κομμάτια
- 200 γρ. φέτα, σε κομμάτια
- 1000 γρ. νερό
- 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών
- 200 γρ. μεικτό άγριο ρύζι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
υρίμαχη βαθουλή πιατέλα πιατέλα για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 120 γρ. κρεμμύδι, 45 γρ. βούτυρο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 3
Προσθέστε 200 γρ. σπανάκι και βράστε 8 λεπτά/100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Προσθέστε 200 γρ. φέτα και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε μια πυρίμαχη
βαθουλή πιατέλα και διατηρήστε ζεστό.
Βήμα 5
Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. νερό, 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του, ζυγίστε μέσα 200 γρ. ρύζι και μαγειρέψτε 25 λεπτά/100°C/ταχύτητα 4.
Βήμα 6
Με τη βοήθεια της σπάτουλας, μεταφέρετε το ρύζι στην πιατέλα με το σπανάκι, ανακατέψτε ελαφρά και σερβίρετε ζεστό.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές