Η απίστευτη μεταμόρφωση του σώματος του Tραορέ, η Μπαρτσελόνα και το τρικ με το λάδι

Η επιστροφή του Ανταμά Τραορέ στην Μπαρτσελόνα, από τις ακαδημίες τις οποίες βγήκε είναι γεγονός. Ο 26χρονος επιθετικός θα αγωνίζεται ξανά με τους «μπλαουγκράνα» μετά τη συμφωνία της ομάδας από την Καταλανόνα με την Γουλβς για τον δανεισμό του με οψιόν αγοράς.

Ο Ισπανός άσος, αγωνιστικά είναι έτοιμος να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Τσάβι και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα φτερά της επίθεσης. Μπορεί βέβαια τη φετινή σεζόν στην Γουλβς να μην έκανε τη διαφορά, καταγράφοντας 23 συμμετοχές με απολογισμό μόλις ένα γκολ, ωστόσο ο 41χρονος τεχνικός των Καταλανών πιστεύει στις ικανότητες και το ποδοσφαιρικό ταλέντο του Τραορέ, ο οποίος είναι αποφασισμένος να βρει ξανά τη χαμένη του... φόρμα.

Ο Τραορέ, άλλωστε, ξεκίνησε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα από τα 8 του χρόνια και και κατάφερε να ξεχωρίσει με τις ικανότητες και τα εντυπωσιακά του νούμερα. Γι' αυτό και το 2015 αποφάσισε να δοκιμάσει τις τύχες του στην Premier League για λογαριασμό της Άστον Βίλα. Εκεί όπου ξεχώρισε με την φοβερή ταχύτητά του και το… εκτόπισμά του.

Βέβαια, ποτέ δεν την έχασε. Πολλές φορές σε κάνει να αναρωτιέσαι πως αυτός ο άνθρωπος ασχολείται με το ποδόσφαιρο και όχι με την πυγμαχία. Το μέγεθος του δικεφάλου στο δεξί χέρι του -γεννημένου στην Λ' Οσπιτάλετ της Καταλονίας και καταγόμενου από το Μάλι- ακραίου μεσοεπιθετικού δεν είναι μια συνήθη και επικρατούσα εικόνα για έναν ποδοσφαιριστή των ημερών μας.

Το σώμα του δεν θυμίζει σε τίποτα τον ντελικάτο, αέρινο ποδοσφαιριστή, που μάθαινε μπάλα στην «Μασία», όπου είχε ενταχθεί από τα 8 του. Υποθέτει κανείς ότι μάλλον είναι κάποιος παίκτης του ράγκμπι που ξέμεινε στην προπόνηση. Ωστόσο, τέτοιοι συνειρμοί σταματούν ευθύς αμέσως όταν του δώσεις μια μπάλα στα πόδια, το ελεύθερο να κάνει ό,τι εκείνος νομίζει και μερικούς αντιπάλους απέναντί του, που συνήθως δεν μπορούν να προβάλουν αντίσταση μεγαλύτερη από εκείνη που θα είχε ένας απλός... κώνος.

 

Τα «μυστικά» του Τραορέ για το... τρομακτικό σώμα του

Ο Ανταμά Τραορέ θα είναι ένα από τα μεγάλα ατού για την ομάδα του Τσάβι. Ο Ισπανός επιστρέφει στο «Καμπ Νόου» άλλος άνθρωπος. Οταν αγωνιζόταν στις Ακαδημίες των «μπλαουγκράνα», ο 26χρονος πλέον μεσοεπιθετικός ήταν ένα αδύναμο παιδί το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα τον σημερινό Τραορέ. Βέβαια, είναι αξιοσημείωτο ότι η σωματική διάπλαση του Τραορέ, σύμφωνα και με τον ίδιο, έχει επιτευχθεί χωρίς τη χρήση βαρών - κάτι που έχει εκπλήξει πολύ κόσμο.

«Η γυμναστική μου καθοδηγείται από τον προσωπικό γυμναστή. Αλλά δεν κάνω βάρη. Το γενετικό μου υλικό είναι έτσι ώστε κάνει τους μύες μου να μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Κάνω άλλες ασκήσεις. Κάθε άτομο πρέπει να προσαρμόσει το καλύτερο γι’ αυτόν. Το μυστικό είναι να γνωρίζεις το σώμα σου και να προσαρμόσεις την προπόνηση στις δικές σου συνθήκες», είχε πει χαρακτηριστικά.

Το τρικ με το λάδι

Στην Γουλβς πάντως είχαν σκαρφιστεί έναν πανέξυπνο τρόπο, ώστε να βοηθήσουν τον Ισπανό φορ να ταλαιπωρήσει ακόμα περισσότερο τους αντιπάλους του. Αυτός ήταν το άλειμμα των χεριών του με παιδικό λάδι πριν τους αγώνες. Μέλη του επιτελείου των «λύκων» γέμιζαν με baby oil τα χέρια του θηριώδους εξτρέμ, ο οποίος δεν πιανόταν από τους αντιπάλους του. Στην κυριολεξία. Καθώς οι αντίπαλοι αμυντικοί δυσκολεύονταν να αρπάζουν από τα χέρια τον Τραορέ και να τον ρίχνουν κάτω, ενέργεια που συνήθιζαν να κάνουν όταν έβλεπαν πως είναι αδύνατο να τον σταματήσουν λόγω της δύναμης και της ορμής του.

Η ταχύτητα, η εκρηκτική επιτάχυνση, σε συνδυασμό με την ωμή φυσική δύναμη του και την άνεση στο κοντρόλ, τον μετατρέπουν σε ασταμάτητη δύναμη. Ο Τσάβι γνωρίζει πως έχει στα χέρια του ένα «όπλο» για την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας και σαφέστατα ποντάρει πολλά περισσότερα στον Τραορέ, απ' ότι μπορούσε να κάνει με τον Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος ακόμα αναζητάει λύσεις για να αποδεσμευθεί από τους Καταλανούς.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Παραμένει στην κατάψυξη η Κύπρος-Βροχές και χιόνια μέχρι τη Δευτέρα
Θανατοποινίτης εκτελείται στην Αλαμπάμα με εισπνοή αζώτου-Έντονες επικρίσεις για τη μέθοδο
Υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει κυρώσεις σε βάρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ο Τραμπ
Χειροπέδες σε 43χρονο για κλοπή και κλεπταποδοχή-Εντόπισαν τρακτέρ και ανυψωτικό που δεν του ανήκαν
Τραγωδία στη Λιβύη-Εντοπίστηκαν 29 πτώματα σε ομαδικούς τάφους, εκτιμάται πως είναι θύματα trafficking
Έσπασε την εκεχειρία και βομβάρδισε αποθήκες στο Λίβανο το Ισραήλ-Υποστηρίζει ότι περιείχαν όπλα της Χεσμπολάχ
Πώς γίνονται οι χρεώσεις σε ένα λογαριασμό της ΑΗΚ σε οικίες με φωτοβολταϊκά-Χρησιμοποιείται εικονική αποθήκευση
Το πρώτο σοκ πέρασε, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για ΤΑΚΑΤΑ-Σηκώνουν μανίκια για τον στόχο του οκταμήνου
«Κομμένοι» από τους εκλογικούς καταλόγους οι κάτοικοι… καφετέριας-Προχωρά τις υποθέσεις η Αστυνομία
Η σωστή προετοιμασία, ο στόχος του θετικού αποτελέσματος και τα… μνημόσυνα του Τατάρ