Στην αναζήτηση για κομματικούς συμμάχους για τις Προεδρικές το ΑΚΕΛ

Ετοιμάζεται να ανεβάσει πανιά και να βάλει πλώρη για τις Προεδρικές Εκλογές το ΑΚΕΛ, το οποίο μετά και την Κεντρική Επιτροπή, δήλωσε την πρόθεσή του να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο να απαλλαγεί η Κύπρος από την Κυβέρνηση του Συνεργατισμού, όπως επεσήμανε ο ΓΓ του κόμματος. 

Σε δηλώσεις του, ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε ότι στη χθεσινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα η διαπίστωση του Κόμματος ότι η Κύπρος χρειάζεται μία προοδευτική αλλαγή. «Χρειάζεται πρώτα από όλα να απαλλαγεί από τη διακυβέρνηση του Συναγερμού, η οποία στα χρόνια της διακυβέρνησής της έχει οδηγήσει την Κύπρο στον πάτο και έχει προκαλέσει πάρα πολλά αδιέξοδα σε όλα τα βασικά ζητήματα που καθορίζουν την πορεία του τόπου και του λαού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξουσιοδότησε Στέφανο η Κ.Ε για διαβουλεύσεις με άλλα κόμματα για τις Προεδρικές

Ο κ. Στεφάνου, συνεχίζοντας, υπέδειξε πως «για να πετύχουμε την προοδευτική αλλαγή, ομόφωνα, πάλι, η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ επαναβεβαίωσε τη θέση ότι το Κόμμα θα συνεχίσει πιο εντατικά και πιο συγκεκριμένα την προσπάθεια για να επιτευχθεί η συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ως εκ τούτου θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα πιο εντατικά για να αναπτύξουμε διάλογο με τα κόμματα αυτά τα οποία, όπως και το ΑΚΕΛ, διαπιστώνουν πως η Κύπρος χρειάζεται την αλλαγή».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι την ίδια ώρα «αποφασίσαμε να κατέβουμε κάτω στην κομματική βάση να συζητήσουμε με τον κόσμο του Κόμματος, με τις Νέες Δυνάμεις και τους φίλους του Κόμματος για να έχουμε και τη δική τους άποψη, τις δικές τους προσεγγίσεις σε σχέση με αυτή την προσπάθεια που θα καταβάλουμε ενόψει των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου του 2023».

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας