Φιλετάκια χοιρινά με σάλτσα κρασιού και κόλιανδρου, συνοδευμένα με σαλάτα ταμπουλέ
06:20 - 28 Ιανουαρίου 2022
Εύγευστα και εύκολα! Συνταγή από τον Chef Σάββα Μάππουρα.
ΥΛΙΚΑ
Μαρινάδα
- 35 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. πιπέρι
- 800 γρ. χοιρινό φιλέτο ψαρονέφρι, σε 12 φέτες πάχους 5 εκ., χτυπημένα με τον
- μπάτη σε πάχος 1 εκ.
Σαλάτα ταμπουλέ
- 50 γρ. πλιγούρι
- 125 γρ. ζεστό νερό
- 150 γρ. φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), πολύ στεγνά
- 15 γρ. φρέσκο δυόσμο (μόνο τα φύλλα), πολύ στεγνά
- 25 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι με τα φύλλα, σε κομμάτια
- 200 γρ. ντομάτες, ξεσποριασμένες, σε κομμάτια
- 60 γρ. χυμό λεμόνι
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1/4 κ.γλ. πιπέρι
Χοιρινά φιλέτα, σάλτσα και σερβίρισμα λίγο λάδι για το τηγάνισμα
- 250 γρ. κόκκινο κρασί
- 1/4 κ.γλ. αλεσμένη κανέλα
- 1/4 κ.γλ. αλεσμένο πιπέρι
- 1 κ.γλ. αλεσμένο κόλιανδρο
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 8 γρ. κορν φλάουερ
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- πλαστική μεμβράνη
- σαλατιέρα
- αντικολλητικό τηγάνι
- πιατέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάδα
Βήμα 1
Τοποθετήστε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 35 γρ. ελαιόλαδο. Προσθέστε 800 γρ. χοιρινά φιλέτα, χτυπημένα σε πάχος 1 εκ., αλατοπιπερώστε με 1 κουταλάκι αλάτι και 1/2 κουταλάκι πιπέρι. Ανακατέψτε καλά, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να μαριναριστούν. Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη σαλάτα ταμπουλέ.
Σαλάτα ταμπουλέ
Βήμα 1
Τοποθετήστε ένα πυρίμαχο μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 50 γρ. πλιγούρι και 125 γρ. ζεστό νερό και αφήστε να μουλιάσει για περίπου 30 λεπτά. Λίγα λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος, συνεχίστε με τη συνταγή.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 150 γρ. φύλλα μαϊντανού, 15 γρ. φύλλα δυόσμου, 25 γρ. κρεμμυδάκι σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε σε μια σαλατιέρα και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. ντομάτες ξεσποριασμένες και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στη σαλατιέρα με τα βότανα, τοποθετήστε τη σαλατιέρα στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 60 γρ. χυμό λεμονιού. Προσθέστε 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι και ανακατέψτε με τη σπάτουλα.
Βήμα 4
Στη συνέχεια σουρώστε το πλιγούρι στο καλαθάκι, στραγγίστε καλά και προσθέστε στη σαλατιέρα με τα βότανα. Ανακατέψτε καλά με τη σπάτουλα, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη μέχρι να σερβίρετε.
Χοιρινά φιλέτα, σάλτσα και σερβίρισμα
Βήμα 1
Αφαιρέστε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Λαδώστε ελαφρά τους δίσκους του Varoma και αφήστε στην άκρη. Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και θωρακίστε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Μεταφέρετε στους δίσκους του Varoma που έχετε λαδώσει, προσέχοντας να μην καλύψετε όλες τις τρύπες, για να διαπερνά ο ατμός και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 250 γρ. κόκκινο κρασί, 1/4 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα, 1/4 κουταλάκι πιπέρι, 1 κουταλάκι αλεσμένο κόλιανδρο, 1 κουταλάκι αλάτι, 8 γρ. κορν φλάουερ. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2.5.
Βήμα 3
Μεταφέρετε τα φιλετάκια σε πιατέλα, περιχύστε με τη σάλτσα και σερβίρετε με τη σαλάτα ταμπουλέ.