Παρήγγειλε ποτά μέσω διαδικτύου και του απέσπασαν χιλιάδες ευρώ

Υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου διερευνά το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου στις 27.1.22 το απόγευμα ένα πρόσωπο, ιδιοκτήτης διαδικτυακής κάβας φαίνεται να παράγγειλε ποτά με έμβασμα που έκανε στην τράπεζα του, από τη Γερμανία. 

Συνολικά, είπε ο κ. Ιωάννου, απέστειλε την πρώτη φορά έμβασμα στις 13.1.22  για το ποσό των 4.900 ευρώ και τη δεύτερη φορά  στις 25 Ιανουαρίου του 2022 για το ποσό των  2.900 ευρώ για την παραγγελία αριθμό ποτών. Ωστόσο, χτες 27.1.22 παρέλαβε στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο μήνυμα σύμφωνα με το οποίο του ανέφεραν να καταθέσει άλλες 6.000 ευρώ για να αποδεσμευτεί η παραγγελία του και να του αποσταλούν τα προϊόντα που παρήγγειλε. 

Ο παραπονούμενος αφού κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης κατήγγειλε την υπόθεση στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου. 

Σύμφωνα με τον Ιωάννου εξετάσεις αναμένεται να γίνουν μέσω της Interpol για να δουν το χρηματικό ποσό που έχει αποσταλεί. Επίσης οι εξετάσεις γίνονται σε συνεργασία τόσο με την τράπεζα όσο και με τη ΜΟΚΑΣ για διερεύνηση της υπόθεσης από το ΤΑΕ Πάφου.

Δειτε Επισης

ΠτΔ για διευρυμένη: «Ο Γκουτέρες έκανε μεγάλες προσπάθειες προς την κατεύθυνση της τουρκικής πλευράς»
Σχολίασε την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα ο ΠτΔ-«Κάθε χρόνο γίνονται αυτά τα πανηγύρια της ντροπής»
Εισηγήθηκε ομάδα αλήθειας για αγνοούμενους στον Φιντάν ο Χριστοδουλίδης-«Η απάντηση ήταν αρνητική»
Θύματα του χάους στο Κυπριακό οι αγνοούμενοι-Η σύγχρονη αρχαία τραγωδία
Πρέσβεις Αιγύπτου, Ισραήλ και Παλαιστίνης εκφράζουν στήριξη σε δίκαιη λύση του Κυπριακού
ΒΙΝΤΕΟ: «Φτάνει. Yeter. Enough»-Συμπληρώνονται 51 χρόνια παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο
Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή-Η μάχη με τις εξαρτήσεις και το έργο της Ψυχοθεραπευτικής Εστίας
Ανάγκη για νομοθετικές ρυθμίσεις ανέδειξε το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-Εισηγήσεις Ερευνητικής σε τρεις πυλώνες
«Μόλις που προλάβαμε να περάσουμε το δρόμο, τρία λεπτά μετά έπεσε οβίδα... Θα ήμασταν θρύψαλα»
Τα Ευρωτουρκικά, η διασύνδεση με το Κυπριακό και η επιπλέον αξία της Κυπριακής Προεδρίας