Πάνω από 2,300 οι νεκροί από κορωναϊό τον Ιανουάριο στην Ελλάδα

Σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της «μάχης» της με τον κορωναϊό βρίσκεται η Ελλάδα, με τα κρούσματα στη χώρα να παρουσιάζουν μια μικρή αποκλιμάκωση και να έχουν σταθεροποιηθεί σε αριθμούς κοντά στις 20.000. Μάλιστα, χθες, Πέμπτη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωαϊό, τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ισχύ.

Ωστόσο δεν είναι όλοι οι αριθμοί… ενθαρρυντικοί. Η χώρα μετρά πάνω από 100 θανάτους ημερησίως εδώ και πολλές ημέρες. Μάλιστα, το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως μέσα στον Ιανουάριο, δηλαδή σε 28 ημέρες, έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωναϊό πάνω από 2.300 συνάνθρωποί μας.

Τα παραπάνω στοιχεία, ωστόσο, έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία των επιστημόνων, οι οποίοι προειδοποιούν ότι «δεν θα τελειώσει εύκολα η πανδημία». Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να η Ελλάδα από τα άλλα κράτη και θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα, γιατί διαφορετικά «και το πέμπτο κύμα που θα ξεκινήσει τον Μάιο θα έχει τις ίδιες συνέπειες».

 

Έρχεται… πέμπτο κύμα;

Ο  διευθυντής ΕΣΥ στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γ. Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος μιλά για πέμπτο κύμα, το οποίο θα ξεκινήσει τον Μάιο. Ο ίδιος επισήμανε ότι η πανδημία είναι ένα ακραίο υγειονομικό φαινόμενο για το οποίο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

«Εμείς αυτή την στιγμή βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες της σφοδρότητας του τέταρτου κύματος που ξεκίνησε τον Νοέμβριο, παρόλο που μας είχε προειδοποιήσει από τον Αύγουστο. Αν ένα φαινόμενο δεν το αντιμετωπίσεις εν τη γενέσει του όσον αφορά το υγειονομικό, δηλαδή τους 100 θανάτους την ημέρα, έχεις αυτά τα τραγικά αποτελέσματα» είπε και πρόσθεσε:

«Κανείς να μην υποκρίνεται ως προς τις συνέπειες. Και το πέμπτο κύμα που θα ξεκινήσει τον Μάιο θα έχει τις ίδιες συνέπειες. Θα χαλαρώσουμε εμείς τώρα και αυτό θα δείξει τα δόντια του τον Απρίλη – Μάη. Έλεος. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι θα έχουμε μία έκρηξη της πανδημίας και θα βιώσουμε αυτές τις τραγικές συνέπειες που βιώνει το νοσοκομείο μας».

 

Έρχεται χαλάρωση μέτρων από τη Δευτέρα

Η χαλάρωση των νέων περιορισμών που αποφασίστηκαν θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα. Στο πλαίσιο αυτό,  επανέρχεται η μουσική στην εστίαση και απελευθερώνεται το ωράριο, όμως παραμένει ένας περιορισμός και αυτός είναι ότι η διασκέδαση επιτρέπεται μόνο για καθήμενους.

Σχετικά με τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα, το μέτρο θα παραμείνει ως έχει. Θα επανεξεταστεί όμως την επόμενη εβδομάδα η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Πηγή: in.gr

 

 

Δειτε Επισης

«Άνθρωποι χάνονταν γύρω μας»-Οι πρώτες δηλώσεις Ελλήνων που ταξίδεψαν από τον Λίβανο με το C-130
Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης
Συγκλονισμένη η κοπέλα του Ίωνα Καρούση που σκοτώθηκε στο Ισραήλ-«Είδα την είδηση του έστειλα SMS, δεν απάντησε ποτέ...»
Ανήλικοι ξυλοκόπησαν άγρια μαθητή στον Βόλο, αφού πρώτα τον κούρεψαν-Οικονομικές διαφορές πίσω από την επίθεση
Απειλές των Χούθι σε Έλληνες πλοιοκτήτες-«Ετοιμαστείτε να δεχτείτε επίθεση»
Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς στη Συγγρού
Σκηνές άγριας δύσης στην Αθήνα-Τους πυροβόλησαν επειδή τους μπλόκαραν με το αυτοκίνητο
Συνελήφθη 31χρονος που κατηγορείται για δολοφονία ζώων στον Βόλο
Με υπομνήματα κατέθεσαν οι τρεις εμπλεκόμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στην Ελλάδα
Τι λέει ο άνδρας που μπήκε στη μέση για να σώσει την 14χρονη-Ο περίεργος ρόλος του άνδρα με το τατουάζ