Comfort food
ΥΛΙΚΑ
- 120 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
 - 1 σκελίδα σκόρδο
 - 20 γρ. βούτυρο
 - 300 γρ. μανιταράκια
 - 1 κ.γλ. αλάτι
 - 1 πρέζα πιπέρι
 - 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών
 - 30 γρ. αλεύρι
 - 2 κ.γλ. ανάμεικτα αποξηραμένα βότανα (δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο κ.λ.π.) ή 2 κ.σ. φρέσκα ανάμεικτα βότανα (μόνο τα φύλλα)
 - 1 /2 κ.γλ. πάπρικα
 - 750 γρ. νερό
 - 100 γρ. κρέμα γάλακτος και λίγη ακόμα για το γαρνίρισμα λίγα φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 120 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 20 γρ. βούτυρο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 3
Προσθέστε τα μανιταράκια και σοτάρετε 2 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών, 30 γρ. αλεύρι, 2 κουταλάκια ανάμεικτα αποξηραμένα βότανα, 1 /2 κουταλάκι πάπρικα, 100 γρ. νερό και αλέστε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 5
Προσθέστε τα υπόλοιπα 650 γρ. νερό και μαγειρέψτε 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.
Βήμα 6
Στη συνέχεια πολτοποιήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4-8 αυξάνοντας την ταχύτητα σταδιακά. Γαρνίρετε με λίγη κρέμα γάλακτος και ψιλοκομμένο μαϊντανό προτού σερβίρετε.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές











