Παρέμβαση Ελεγκτή για το λιμάνι Λεμεσού-«Ενδεχόμενη αποποίηση κρατικών εισπράξεων»

Ενδεχόμενη τροποποίηση των συμβάσεων του λιμανιού Λεμεσού, προκειμένου το κράτος να απεμπολίσει μέρος των εισπράξεων από τους αναδόχους θα χρειαστεί έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λέει η Ελεγκτική Υπηρεσία.  

Χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου έδωσε στη δημοσιότητα πρόταση προς τον Υπουργό Μεταφορών, προκειμένου το κράτος να αποποιηθεί το μέρος της αύξησης που του αναλογεί από τις αυξήσεις που επέβαλαν οι ανάδοχοι στο λιμάνι Λεμεσού, έτσι ώστε να μην επωμισθούν το κόστος οι εμπορευόμενοι και οι καταναλωτές.

Σε σημερινή ανάρτησή της στο Twitter, η Ελεγκτική Υπηρεσία ανέφερε ότι «στο ενδεχόμενο τροποποίησης των συμβάσεων του Λιμανιού Λεμεσού ώστε το κράτος να απεμπολίσει μέρος των εισπράξεων του από τους αναδόχους, η ΕΥ θα τοποθετηθεί όταν αυτό αχθεί ενώπιον της ΚΕΑΑ (Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων)».

«Σε κάθε περίπτωση, προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση έγκρισης από την ΕΕ ως κρατική ενίσχυση»,συμπλήρωσε.

Δειτε Επισης

Θέτει προϋπόθεση τα «3Α» για συνομιλίες ο Τατάρ- «Ας το λύσουμε στη βάση δύο κρατών»
Εκπρόσωποι όλων των τ/κ κομμάτων μεταβαίνουν στη Γενεύη για την πολυμερή
Κύπρος και Ελλάδα συμπορεύονται βάσει του διεθνούς δικαίου
Επιμένει στις προτάσεις νόμου για τις πολλαπλές συντάξεις ο ΔΗΣΥ-Απορρίπτει το νομοσχέδιο
Προτεραιότητα για τον ΔΗΣΥ η εμβάθυνση των αμυντικών συνεργασιών με χώρες της Δύσης
Ανησυχεί η Τουρκία για τη συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, φοβούνται σύγκρουση
Αναφορά Τράμπ για τον καθοριστικό ρόλο Κύπρου-Ελλάδας στο διάδρομο IMEC που θα συνδέει την Ινδία με την Ευρώπη
Συνεχίζεται η προετοιμασία, εξακολουθούν να υφίστανται τα ερωτήματα για τη Γενεύη
Τα είπε τηλεφωνικώς με Κόστα ο ΠτΔ πριν την Γενεύη-Επανέλαβε τις κοινές θέσεις ΕΕ για στήριξη της ΚΔ
Ατλί και Χαρμαντζί από το τ/κ ΚΚΔ στη Γενεύη κατά τη διάρκεια της άτυπης διάσκεψης