Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εξοπλίζοντας τα νησιά, υποστηρίζει η Τουρκία

Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εξοπλίζοντας τα ελληνικά νησιά, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας το οποίο συνεδρίασε για πέντε ώρες υπό την προεδρία του Προέδρου της χώρας Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση του ΣΕΑ αναφέρεται ότι «η Ελλάδα, η οποία αλόγιστα παραβιάζει και διαστρεβλώνει το διεθνές δίκαιο και επιμένει να εξοπλίζει τα νησιά κατά παράβαση των συνθηκών, κλήθηκε να ανταποκριθεί ειλικρινά στις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνεργασία». 

«Επαναλήφθηκε η αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα», προστίθεται.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «συζητήθηκε η αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας. Η κλιμάκωση της έντασης δεν θα έχει αποτέλεσμα για τα συμφέροντα κανενός. Καλούνται όλα τα μέρη να μειώσουν την ένταση και να λειτουργήσουν με ψυχραιμία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση κυριαρχικών της δικαιωμάτων για τις γεωτρήσεις νότια της Κρήτης η Λιβύη
Απειλούσε ότι θα πυροβολήσει αστυνομικούς 42χρονος στα Χανιά-Έκρυβε οπλοστάσιο στο σπίτι του
Απίστευτη ψαριά για ψαροντουφεκά στον Βόλο-Έβγαλε από τη θάλασσα ροφό 27 κιλών
Κατέληξε 23χρονος οδηγός που ενεπλάκη σε τροχαίο στην Ελλάδα-Είχε παντρευτεί και βαπτίσει την κόρη του το Σάββατο
Μητσοτάκης για σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-«Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση»
Ο ήρωας που βούτηξε στον Άραχθο για να σώσει τα παιδιά έκανε τατουάζ τα πρόσωπα του Σπύρου και του Νίσι
Άφαντοι οι γονείς που άφησαν το βρέφος στο μπαλκόνι-Έχει διαταχθεί η απομάκρυνσή του από την οικογένεια
Έκρηξη σε νοσοκομείο στην Ελλάδα-Πληροφορίες για τραυματίες
Τρόμος για 41χρονη στη Θεσσαλονίκη-Ο πρώην της εισέβαλε στο σπίτι και απείλησε ότι θα τη θάψει
Συγκλονίζει ο αστυνομικός που έσωσε το μωρό από το μπαλκόνι-«Με φακούς ακολουθούσαμε το κλάμα του»