Οι αποφάσεις που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνήλθε σήμερα υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη

Σε γραπτή τη της δήλωση η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού, ενημερώνει για τις αποφάσεις που λήφθηκαν.

Όπως αναφέρει «τo Υπουργικό Συμβούλιο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενέκρινε την παραχώρηση εφάπαξ έκτακτου βοηθήματος σε όλους τους κατοίκους των ορεινών περιοχών με υψόμετρο μεγαλύτερο των 600μ. Το έκτακτό επίδομα θα ισούται με το 50% του ποσού που τους έχει ήδη παραχωρηθεί το 2021. Οι δικαιούχοι της οικονομικής βοήθειας ανέρχονται σε 19 χιλιάδες προερχόμενοι από 7.500 νοικοκυριά 110 κοινοτήτων. Οι αναγκαίες πιστώσεις ανέρχονται σε € 2,1 εκ. ευρώ».

Προσθέτοντας επίσης ότι «εγκρίθηκε η τροποποίηση του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Γενικού Διατάγματος Ανάπτυξης 2003-2021 κατά τρόπο ώστε να επιτρέπεται η εγκατάσταση σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε υφιστάμενα πρατήρια πετρελαιοειδών, χωρίς την ανάγκη εξασφάλισης πολεοδομικής άδειας».

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Νιόβη Παρισινού «το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για τον απολογισμό υλοποίησης του 2ου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αναπηρία 2018-2020 και ενέκρινε το 3ο  Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία που αφορά τα έτη 2021-2023. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνει 135 δράσεις (58 νέες και 77 συνεχιζόμενες) που θα υλοποιηθούν από 8 Υπουργεία και 3 Υφυπουργεία.

Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών όπως αποσύρει τους κανονισμούς για τα υπηρεσιακά οχήματα των κρατικών αξιωματούχων που κατατέθηκαν πρόσφατα στη Βουλή. Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη».  

Δειτε Επισης

Κύπρος και Ελλάδα συμπορεύονται βάσει του διεθνούς δικαίου
Επιμένει στις προτάσεις νόμου για τις πολλαπλές συντάξεις ο ΔΗΣΥ-Απορρίπτει το νομοσχέδιο
Προτεραιότητα για τον ΔΗΣΥ η εμβάθυνση των αμυντικών συνεργασιών με χώρες της Δύσης
Ανησυχεί η Τουρκία για τη συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, φοβούνται σύγκρουση
Αναφορά Τράμπ για τον καθοριστικό ρόλο Κύπρου-Ελλάδας στο διάδρομο IMEC που θα συνδέει την Ινδία με την Ευρώπη
Συνεχίζεται η προετοιμασία, εξακολουθούν να υφίστανται τα ερωτήματα για τη Γενεύη
Τα είπε τηλεφωνικώς με Κόστα ο ΠτΔ πριν την Γενεύη-Επανέλαβε τις κοινές θέσεις ΕΕ για στήριξη της ΚΔ
Ατλί και Χαρμαντζί από το τ/κ ΚΚΔ στη Γενεύη κατά τη διάρκεια της άτυπης διάσκεψης
Μνημόνιο συναντίληψης στην εκπαίδευση μεταξύ Κύπρου και Κροατίας
Εκτός ορίων ο Τατάρ-«Αν θέλετε συμφωνία, ας υπογράψουμε όλοι μαζί λύση δύο κρατών»