Νηστίσιμη τάρτα κρέμας με μπανάνες

Γλυκύτατη και χωρίς ενοχές! Συνταγή από Ηλιάνα Αραβή!

ΥΛΙΚΑ

Βάση

  • 200 γρ. ανάλατα ωμά αμύγδαλα
  • 200 γρ. αλέυρι ολικής αλέσεως ή για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 /4 κ.γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου όσπρια για να καλυφθεί η βάση και να μην φουσκώσει

Γέμιση

  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας, με πλήρη λιπαρά (θερμοκρασία δωματίου)
  • 25 γρ. corn flour με γεύση βανίλιας
  • 25 γρ. λιωμένο λάδι καρύδας
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1.5 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλια
  • 1 /4 κ.γλ. αλάτι
  • 2 μεγάλες μπανάνες
  • 2-3 μπισκότα της αρεσκείας σας

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ ταρτιέρα διαμέτρου 23 εκ. λαδόκολλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο τα μπισκότα της αρεσκείας σας και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Θα τα χρειαστείτε, για να γαρνίρετε την τάρτα στο τέλος.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. ωμά ανάλατα αμύγδαλα και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

Βήμα 3

Προσθέστε στον κάδο 200 γρ. αλεύρι, 75 γρ. ζάχαρη καρύδας, μια πρέζα αλάτι και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Προσθέστε στον κάδο 50 γρ. γάλα αμυγδάλου, 45 γρ. ελαιόλαδο, 1 /4 κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 5

Κατεβάστε από τα τοιχώματα με τη βοήθεια της σπάτουλας και αναμείξτε πάλι 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 6

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώστε καλά μια ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκ.

Βήμα 7

Μεταφέρετε το μείγμα στην ταρτιέρα και πιέστε το μείγμα να πάει παντού και στα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Βήμα 8

Καλύψτε με μια λαδόκολλα πάνω από τη βάση και απλώστε πάνω όσπρια.

Βήμα 9

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Βήμα 10

Αφαιρέστε από το φούρνο την ταρτιέρα, αφαιρέστε τη λαδόκολλα με τα όσπρια και συνεχίστε το ψήσιμο για αλλά 7 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε την ταρτιέρα από τον φούρνο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Γέμιση

Βήμα 1

Βάλτε ένα ποτήρι πάνω στον κάδο και ζυγίστε μέσα 180 γρ. γάλα καρύδας από την κονσέρβα που έχετε. Ρίξτε μέσα 25 γρ. corn flour και ανακατέψτε καλά να διαλυθεί εντελώς.

Βήμα 2

Βάλτε το μείγμα αυτό μέσα στον κάδο και προσθέστε το υπόλοιπο γάλα καρύδας που βρίσκεται μέσα στην κονσέρβα μαζί με 25 γρ. λιωμένο λάδι καρύδας, 100 γρ. καστανή ζάχαρη, 1,5 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και 1 /4 κουταλάκι αλάτι. Επιλέξτε τη λειτουργία δέσιμο σάλτσας και μαγειρέψτε στους 100 βαθμούς.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το μείγμα μέσα στην ταρτιέρα και αφήστε να κρυώσει. Στη συνέχεια καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο.

Βήμα 4

Μισή ώρα πριν σερβίρετε, κόψτε λεπτές ροδέλες από 2 μπανάνες και διακοσμήστε την ταρτιέρα. Γαρνίρετε με το θρυμματισμένο μπισκότο που αφήσατε στην άκρη.

Συμβουλές

1. Μην παρά ψήσετε την βάση της τάρτας για να μην δυσκολευτείτε στο κόψιμο των κομματιών στο σερβίρισμα.

2. Καλύτερα να την φτιάξετε μια μέρα πριν σερβίρετε για να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο και να μαλακώσει η βάση όπως πρέπει.

Παραλλαγές

1. Μπορείτε να γαρνίρετε την τάρτα με ό,τι φρούτα θέλετε.

2. Αντί για θρυμματισμένα μπισκότα, μπορείτε να γαρνίρετε με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι