Σούπα με μήλα και κάρυ

Εκλεπτυσμένη απόλαυση!
ΥΛΙΚΑ
 
  • 30 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 400-500 γρ. πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στα 8
  • 500 γρ. νερό
  • 1 /2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 /2 κ.γλ. άσπρο πιπέρι
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • σουπιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 30 γρ. βούτυρο, 100 γρ. κρεμμύδι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε 1 κουταλιά κάρυ, 30 γρ. αλεύρι και σοτάρετε ακόμα 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Προσθέστε 400-500 γρ. πράσινα μήλα, 500 γρ. νερό, 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 /2 κουταλάκι άσπρο πιπέρι, τα φύλλα από 2-3 κλωνάρια μαϊντανό και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε 100 γρ. κρέμα γάλακτος και πολτοποιήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 5-10 αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα.

Βήμα 6

Στη συνέχεια, μαγειρέψτε ακόμα 3 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1. Σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι