Σούπα με μήλα και κάρυ
06:30 - 25 Ιανουαρίου 2022
- 30 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
- 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
- 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
- 30 γρ. αλεύρι
- 400-500 γρ. πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στα 8
- 500 γρ. νερό
- 1 /2 κ.γλ. αλάτι
- 1 /2 κ.γλ. άσπρο πιπέρι
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- σουπιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 30 γρ. βούτυρο, 100 γρ. κρεμμύδι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 2
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 3
Προσθέστε 1 κουταλιά κάρυ, 30 γρ. αλεύρι και σοτάρετε ακόμα 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Προσθέστε 400-500 γρ. πράσινα μήλα, 500 γρ. νερό, 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 /2 κουταλάκι άσπρο πιπέρι, τα φύλλα από 2-3 κλωνάρια μαϊντανό και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 5
Προσθέστε 100 γρ. κρέμα γάλακτος και πολτοποιήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 5-10 αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα.
Βήμα 6
Στη συνέχεια, μαγειρέψτε ακόμα 3 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1. Σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές