Σούπα με μανιτάρια, κοτόπουλο και άγριο ρύζι
06:19 - 25 Ιανουαρίου 2022
ΥΛΙΚΑ
- 50 γρ. αναρή ξηρή, σε κομμάτια
- 50 γρ. χαλλούμι, σε κομμάτια
- 120 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 60 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
- 300 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
- 300 γρ. στήθος κοτόπουλο, σε κύβους 6 εκ.
- 100 γρ. καρότο, σε φέτες
- 30 γρ. σέλινο, σε φέτες
- 1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι, (τα φύλλα μόνο) και λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα
- 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών
- 625 γρ. νερό
- 100 γρ. άγριο ρύζι
- 100 γρ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 50 γρ. αναρή, 50 γρ. χαλλούμι και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 120 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 30 γρ. βούτυρο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Προσθέστε 300 γρ. μανιτάρια και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Μεταφέρετε στο καλαθάκι και αφήστε στην άκρη να στραγγίσουν.
Βήμα 5
Βάλτε στον κάδο 300 γρ. κοτόπουλο στήθος, 15 γρ. βούτυρο και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 6
Προσθέστε 100 γρ. καρότο σε φέτες, 30 γρ. σέλινο σε φέτες, 1 κουταλάκι θυμάρι, τα υπόλοιπα 15 γρ. βούτυρο και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 7
Προσθέστε 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών, 625 γρ. νερό, τα μανιτάρια που αφήσατε στην άκρη, 100 γρ. ρύζι και μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 8
Προσθέστε 100 γρ. γάλα, το μείγμα αλεσμένης αναρής και χαλλουμιού, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι και μαγειρέψτε 1 λεπτό/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 9
Γαρνίρετε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρετε αμέσως
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές