Μπάρες granola με κακάο

Με πινελιές από ξηρούς καρπούς! Συνταγή από την Ηλιάνα Αραβή. 

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
  • 140 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 120 γρ. ανάμεικτοι ξηροί καρποί, ανάλατοι
  • 120 γρ. καρύδια
  • 75 γρ. κακάο
  • 70 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 65 γρ. σιρόπι σφενδάμου

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μεγάλο ταψί φούρνου
  • μακρόστενη φόρμα για κέικ
  • λαδόκολλα
  • 1 μεγάλο μπολ
  • 2 μικρά μπο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.

Βήμα 2

Βάλτε ένα μεγάλο μπολ, πάνω στον κάδο και ζυγίστε μέσα 400 γρ. χουρμάδες. Καλύψτε τους με ζεστό νερό και αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Πάρτε ένα μεγάλο ταψί φούρνου και απλώστε πάνω 140 γρ. νιφάδες βρώμης και 120 γρ. ξηρούς καρπούς. Ψήστε για 10-12 λεπτά.

Βήμα 4

Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. καρύδια και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 8.

Βήμα 6

Βάλτε τα αλεσμένα καρύδια σ' ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 7

Βάλτε στον κάδο τους ξηρούς καρπούς που ψήσατε στο φούρνο (όχι την βρώμη) και αλέστε 1 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 8

Βάλτε τους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 9

Σουρώστε τους χουρμάδες από το νερό και στη συνέχεια βάλτε τους στον κάδο. Κόψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 10

Κατεβάστε από τα τοιχώματα με την βοήθεια της σπάτουλας και προσθέστε στον κάδο 70 γρ. κακάο και τα καρύδια που αφήσατε στην άκρη. Αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 11

Βάλτε το μείγμα αυτό (θα είναι αρκετά σφικτό) σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ.

Βήμα 12

Προσθέστε στο μπολ την ψημένη βρώμη που αφήσατε στο ταψί και τους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς που αφήσατε στην άκρη.

Βήμα 13

Βάλτε στον κάδο 70 γρ. βούτυρο αμυγδάλου και 65 γρ. σιρόπι σφενδάμου. Ζεστάνετε 2 λεπτά/65°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 14

Ρίξτε το ρευστό βούτυρο μέσα στο μεγάλο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Αναμείξτε με τα χέρια σας να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Θα είναι αρκετά σφικτό, έτσι πρέπει.

Βήμα 15

Απλώστε λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και απλώστε μέσα το μείγμα που μόλις φτιάξατε. Πιέστε καλά με τα δάκτυλά σας να γίνει λεία η επιφάνεια.

Βήμα 16

Μεταφέρετε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει για ένα μισάωρο. Στη συνέχεια κόψτε σε μπάρες.

Παραλλαγές

1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο βούτυρο ξηρών καρπών σας αρέσει! Φυστικοβούτυρο ή και βούτυρο από κάσιους. 2. Μπορείτε, αντί για σιρόπι σφενδάμου, να χρησιμοποιήσετε σιρόπι αγαύης ή μέλι

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι