Χωρίς σοβαρά προβλήματα η Πάφος λόγω καιρικών συνθηκών-Σε επιφυλακή τα συνεργεία

Δεν υπήρξαν οποιαδήποτε σοβαρά θέματα με τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις και την κακοκαιρία που παρατηρήθηκε στην επαρχία Πάφου, εκτός από κάποιες μικρο κατολισθήσεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου εργάζονται και τα Σαββατοκύριακα και θα βρίσκονται σε επιφυλακή και τις επόμενες ημέρες.

Η κ. Λάμπρου είπε στο ΚΥΠΕ πως το περασμένο Σάββατο είχε πληροφόρηση ότι υπήρξαν κάποιες κατολισθήσεις στον δρόμο Κάθηκα – Στρουμπιού και στον δρόμο Τσάδας. Οι συγκεκριμένοι δρόμοι, εξήγησε, είναι δρόμοι των δημοσίων έργων, όμως έχουν μεριμνήσει οι κοινοτάρχες Τσάδας και Στρουμπιού αντίστοιχα για τα συγκεκριμένα οδικά δίκτυα.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν σε κοινότητες με ψηλό υψόμετρο, όπως είναι η Παναγιά και ο Στατός/ Άγιος Φώτιος, ωστόσο, όπως είπε, ούτε εκεί χρειάστηκε κάποια επέμβαση.

Τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης, συνέχισε, θα βρίσκονται σε επιφυλακή και τις επόμενες ημέρες.

Ανέφερε επίσης πως στους κύριους ποταμούς της Πάφου σημειώνεται αυξημένη ροή, κατά συνέπεια πρόσθεσε, προτρέπεται το κοινό να είναι πολύ προσεκτικό και να μην διακινδυνεύει και να περνούν δια μέσω ποταμού. 

Αναφέρθηκε ακόμη, σε δυο περιπτώσεις τις προηγούμενες ημέρες που κινδύνεψαν οχήματα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής. Η κ. Λάμπρου, είπε, πως δεν μπορεί να αντιληφθεί κάποιος το βάθος και την ορμή του νερού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Παράταση μέχρι τις 9 Μαΐου για τις προεγγραφές μαθητών για την Α' Λυκείου και Τεχνικές Σχολές
Θα ενημερώσει τρία Υπουργεία μέχρι τις 19 Μαΐου για τα αντιπλημμυρικά έργα το ΤΑΥ
Απαντά το ΥΠΑΝ για την έκθεση της Ελεγκτικής-«Μονομερή παρουσίαση των πορισμάτων»
Βυθίστηκε πλωτή δεξαμενή ανοικτά της Αμαθούντας-«Δεν υπάρχουν ενδείξεις σημαντικών διαρροών»
Ελπίζει σε έγκριση από Υπουργικό της υπογραφής σύμβασης προστασίας δικηγόρων ο Βορκάς
Την δεύτερη υψηλότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας κατέγραψε η Κύπρος το 2024
Το 25% των καμένων περιοχών στην Κύπρο εντοπίζεται εντός των περιοχών Natura2000
Μηνύματα για μεταρρύθμιση Δημόσια Υπηρεσίας, ΑΤΑ και εισηγήσεις ΔΝΤ από ηγεσία ΠΑΣΥΔΥ στο 62ο Συνέδριο
Πρώτο τρίμηνο του 2026 ξεκινά ο δημόσιος διαγωνισμός για το πάρκο στο Πεντάκωμο