Αλαλούμ με το Test to stay-Νέα αλλαγή μετά τα δημοτικά και για τα γυμνάσια

Νέα αλλαγή στο μέτρο Test to stay, έφερε η συνάντηση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα με την ΟΕΛΜΕΚ, αφού πέραν της δημοτικής εκπαίδευσης, ομαδοποιήσεις σχολείων για μεταφορών των παιδιών, ώστε να υποβάλλονται σε διαγνωστική εξέταση, πριν την είσοδό τους στις σχολικές αίθουσες, θα γίνεται και για τα γυμνάσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντί για… stay, πήγαινε έλα οι μαθητές για test

Το πρωί αποφασίστηκε όπως τα παιδιά που φοιτούν στα δημοτικά, θα μεταβαίνουν πρώτα σε ειδικούς χώρους, οι οποίοι θα προκαθοριστούν σε συγκεκριμένα σχολεία, για να υποβάλλονται σε test και στη συνέχεια εφόσον το αποτέλεσμά τους είναι αρνητικό, θα μεταφέρονται από τους γονείς τους, στα σχολεία τους, για να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.

Τελικά, μετά τη σύσκεψη Χατζηπαντέλα-ΟΕΛΜΕΚ, συμφωνήθηκε όπως το εν λόγω μέτρο ισχύσει και για τα γυμνάσια. Ως εκ τούτου, αναμένεται το Υπουργείο να ανακοινώσει εντός της ημέρας τις σχολικές μονάδες όπου θα υπάρχουν συνεργεία για διαγνωστικούς ελέγχους.

Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών, αποφασίστηκε επίσης ότι την ερχόμενη Δευτέρα στις 15:00 το απόγευμα, θα γίνει συνάντηση μεταξύ των εκπαιδευτικών οργανώσεων, των γονιών και του Υπουργείου Υγείας, για να αξιολογηθεί το εν λόγω μέτρο.

Σημειώνεται ότι δεν αποκλείεται σε περίπτωση που το Test to stay στεφθεί με επιτυχία, να εφαρμοστεί και ευρύτερα στην κοινωνία, όπως στα σώματα ασφαλείας και στο ιατρικό προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τίθεται σε ισχύ το Test to Stay-Ανήσυχοι οι γονείς, αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί

Δειτε Επισης

Καταγγελία εναντίον ιδιωτικού σχολείου ότι απειλεί να διώξει μαθητές λόγω αναφορών για αυξημένα δίδακτρα
Μετά τις καταγγελίες έκανε έλεγχο το Τμήμα Γεωργίας και εντόπισε τις ντομάτες που «βαφτίστηκαν» κυπριακές
Βρέθηκε η φόρμουλα για καταβολή συντάξεων στους συνεργάτες αορίστου του ΡΙΚ
Μεταβαίνει στο Νοσοκομείο Λεμεσού ο Σταυρίδης μετά τις αντιδράσεις για τις εργασίες-Παρακάθονται σε σύσκεψη
Πέρασε από το Υπουργικό η πρόταση Δαμιανού για Εθνική Στρατηγική Ψυχικής Υγείας
Σταμάτησαν οι οικοδομικές εργασίες στο Νοσοκομείο Λεμεσού-Επέστρεψαν στα καθήκοντά τους οι γιατροί
Πράσινο Υπουργικού για ενίσχυση σε επαγγελματίες αλιείς Αλιευτικού Καταφυγίου Λιοπετρίου
Ετοιμάζονται για δυναμικά μέτρα στην Ένωση Δήμων-Ζητούν να μην υπονομευθεί η αυτονομία τους
Πυρά ΠΑΣΥΔΥ σε ΕΤΕΚ-«Αναρμόδιο να διερευνήσει πειθαρχικά κατά δημοσίων υπαλλήλων»
Εγκρίθηκαν από Υπουργικό πολεοδομικά κριτήρια για αναβάθμιση σχολείων-Τι προνοεί το σχέδιο