Οκτώ στους δέκα νοσηλευόμενους χωρίς ιστορικό εμβολιασμού-Μόλις 31 ετών ο νεότερος

Χωρίς ιστορικό εμβολιασμού είναι το 80% των ασθενών με κορωνοϊό, που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε πως «σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 57 ασθενείς εκ των οποίων οι 16 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. O μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που νοσηλεύονται είναι τα 66 έτη, ο νεαρότερος σε ηλικία ασθενής είναι 31 ετών και ο γηραιότερος 93 και οι δύο χωρίς ιστορικό εμβολιασμού».

Σημείωσε ότι «ποσοστό που ανέρχεται στο 80% των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, δεν έχουν λάβει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται σήμερα 35 ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων οι 5 σε συνθήκες ΜΑΦ».

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden «φιλοξενούνται 113 άτομα θετικά στο κορωνοϊό, ενώ 29 ασθενείς νοσηλεύονται στον θάλαμο Post Covid.  Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο τόσο άτομα που ήταν θετικά στον κορωνοϊό, τα οποία ύστερα από δέκα μέρες, με βάση το πρωτόκολλο θα αποδεσμευτούν, όσο και ασθενείς που νοσηλεύονταν στο θάλαμο Post Covid».

Σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη απάντησε πως «οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό άρχισαν να σταθεροποιούνται, παρά το φόρτο που δέχονται η ΜΑΦ και κυρίως η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη» είπε και έστειλε το θετικό μήνυμα ότι «ακόμα και το μικρό ποσοστό εμβολιασμένων ασθενών που εισάγονται στα δημόσια νοσηλευτήρια, προστατεύεται από τη βαριά νόσηση αλλά και από το θάνατο».

Χαρακτήρισε επίσης «πάρα πολύ σημαντικό τον εμβολιασμό κατά του Covid-19, αφού» όπως εξήγησε «από τα δεδομένα που υπάρχουν ενώπιον των επιστημόνων και των γιατρών αποδεικνύεται πως ο εμβολιασμός προστάτευσε τον πληθυσμό. Εξάλλου από τις νοσηλείες που υπάρχουν στα Νοσοκομεία της Κύπρου είναι σαφές πως μειώνεται τόσο η νοσηρότητα όσο και η θνησιμότητα».

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «συνεχίζουν με τους ίδιους ρυθμούς, δηλαδή καθημερινά μεταβαίνουν στα Εμβολιαστικά Κέντρα για να λάβουν την 1η, 2η και την 3η δόση του εμβολίου, περίπου 400 άτομα. Το ίδιο εντατικά συνεχίζεται και ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών, αφού εβδομαδιαίως μεταβαίνουν για το εμβόλιο περίπου 60 παιδιά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα σημεία για rapid test που θα λειτουργήσουν την Τρίτη

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Επιμένει ο Τατάρ για τις συλλήψεις Τ/κ σφετεριστών-Αναφορά για προσφυγές σε ευρωπαϊκά δικαστήρια
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μερτς-Η απώλεια στήριξης από Τραμπ και η άνοδος του AfD
Το ΑΚΡ κατηγορεί την τουρκική αντιπολίτευση ότι δεν αντιδρά στις έρευνες τις ΚΔ στην Ανατ. Μεσόγειο
Παράταση μέχρι τις 9 Μαΐου για τις προεγγραφές μαθητών για την Α' Λυκείου και Τεχνικές Σχολές
Δεύτερη ποινή φυλάκισης σε 36χρονο για οπλισμό και εκρηκτικά που εντοπίστηκαν σε τάφο στη Λάρνακα
Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς-Οι Χούθι απειλούν με απάντηση
Θα ενημερώσει τρία Υπουργεία μέχρι τις 19 Μαΐου για τα αντιπλημμυρικά έργα το ΤΑΥ
Ολιγόωρη επίσκεψη Μέτσολα στην Κύπρο-Συνάντηση με ΠτΔ το Σάββατο
Απαντά το ΥΠΑΝ για την έκθεση της Ελεγκτικής-«Μονομερή παρουσίαση των πορισμάτων»