H απάτη που σκαρφίστηκαν Ιταλοί αντιεμβολιαστές για να πάρουν παράνομα το «πράσινο πάσο»

Ο ιταλικός τύπος αναφέρεται σήμερα σε μια νέα απάτη, με στόχο την παράνομη εξασφάλιση του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου». Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, έως τώρα απαγορεύθηκε η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού, σε δεκάδες φαρμακεία μεγάλων πόλεων της χώρας.

Το παράνομο σύστημα είχε ως εξής: θετικοί στον ιό, παρουσιάζονταν σε σειρά φαρμακείων, για να κάνουν τεστ. Την στιγμή της καταγραφής του αποτελέσματος, όμως, έδιναν κάρτες ΑΜΚΑ που ανήκαν σε άλλους πολίτες: σε αντιεμβολιαστές ο οποίοι, με τον τρόπο αυτό, στην συνέχεια εξασφάλιζαν πράσινο πάσο εμβολιασμένου, το οποίο δίδεται και στους θεραπευμένους από την Covid-19 και ισχύει για έξι μήνες. Με το «πάσο», επιτρέπεται η είσοδος σε πολλούς δημόσιους χώρους, σε καφέ, μέσα μεταφοράς, και γυμναστήρια.

Οι Ιταλοί περιφερειάρχες ζήτησαν από όλους τους φαρμακοποιούς, στο εξής, όποιος πολίτης υποβάλλεται σε τεστ, να φέρει μαζί του και να επιδεικνύει όχι μόνον την κάρτα ΑΜΚΑ, αλλά και ταυτότητα ή διαβατήριο, ώστε να αποφευχθούν νέες απάτες. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Νεαρή επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο άτομα στο Μόναχο-Έπεσε νεκρή από πυρά αστυνομικών
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή δολοφονικής επίθεσης σε υποψήφιο πρόεδρο της Κολομβίας-Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι
Φρίκη στη Γερμανία-Νάρκωνε και βίαζε τη σύζυγό του και ανέβαζε τα βίντεο στο διαδίκτυο
Παιδιά με αποσκευές γεμάτες θλίψη, πόνο και πληγές-Οι ευχές για δικαιώματα και η σκληρή πραγματικότητα
Φόβοι για ρωσική επίθεση στην Ευρώπη-Η Γερμανία σχεδιάζει επέκταση των καταφυγίων
Τουλάχιστον 36 Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας της Γάζας
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Παζαρεύει ο Χαφτάρ με το τουρκολιβυκό μνημόνιο-Ούτε το εγκρίνει, ούτε το απορρίπτει
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε ραδιοφωνικό στούντιο τη στιγμή του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ στη Χιλή
ΒΙΝΤΕΟ: Την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού Sukhoi στο Κουρσκ, ανακοίνωσαν οι Ουκρανοί