Οι χώρες της Δύσης διώχνουν τις οικογένειες των διπλωματών από το Κίεβο

Το υπουργείο Εξωτερικών επεξεργάζεται σχέδιο απομάκρυνσης των οικογενειών των εργαζομένων στη γερμανική πρεσβεία στην Ουκρανία για την περίπτωση που η ένταση με τη Ρωσία κλιμακωθεί περαιτέρω, μεταδίδει η εφημερίδα BILD.

Αντίστοιχες ενέργειες γίνονται και από άλλες δυτικές κυβερνήσεις, ενώ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι οικογένειες των εργαζομένων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο έχουν ήδη λάβει οδηγίες να ξεκινήσουν την αποχώρησή τους από τη Δευτέρα.

Η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί πάντως να απορρίπτει το ουκρανικό αίτημα για παράδοση όπλων. «Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί άμεση επανεξέταση και αλλαγή πορείας από τον κυβερνητικό συνασπισμό στο θέμα της παράδοσης όπλων στην Ουκρανία», δήλωσε ο ουκρανός πρέσβης στο Βερολίνο 'Αντρι Μέλνικ, για να λάβει απάντηση από την υπουργό 'Αμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ, η οποία, σε συνέντευξή της στην Welt am Sonntag δηλώνει ότι «οι παραδόσεις όπλων δεν θα βοηθούσαν αυτή τη στιγμή - αυτή είναι η συναίνεση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

Η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός πρόσθεσε πάντως ότι τον επόμενο μήνα θα παραδοθεί «πλήρες νοσοκομείο πεδίου, συμπεριλαμβανομένης της απαραίτητης εκπαίδευσης, με πλήρη χρηματοδότηση της Γερμανίας για 5,3 εκατομμύρια ευρώ».

Δειτε Επισης

Χαμόγελα στη συνάντηση Πούτιν και Γουίτκοφ-«Ήταν εποικοδομητική, προσέγγιση απόψεων Ρωσίας και ΗΠΑ»
Ολοκληρώθηκε η προσέλευση των πιστών στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
«Η Κριμαία είναι Ουκρανική»-Η απάντηση Ζελένσκι στο σχέδιο Τραμπ που δίνει τη χερσόνησο στη Ρωσία
Το FBI συνέλαβε δικαστή για «παρεμπόδιση» σύλληψης μετανάστη
Συναγερμός στη Νέα Υόρκη -Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό του μετρό, σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα
Πούλησε το μωρό της για 2.000 ευρώ 37χρονη στην Ισπανία-Της πέρασε χειροπέδες η Αστυνομία
Νεκρή πενταμελής οικογένεια από ισραηλινό πλήγμα εναντίον καταυλισμού στη Λωρίδα της Γάζας
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στον Ισημερινό
Πώς θα κάτσουν οι 60 ηγέτες και βασιλιάδες στην κηδεία του Πάπα-Γιατί φοβούνται ότι θα θυμώσει ο Τραμπ
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αεροσκάφος στην Ταϊλάνδη συνετρίβη στη θάλασσα, πέντε νεκροί