Μας κατηγορούν πως… ασπαζόμαστε την τρομοκρατία οι Τούρκοι

Τούρκοι αξιωματούχοι κατηγορούν την Κυπριακή Δημοκρατία για το ότι έδωσε άδεια για άνοιγμα γραφείου στους Κούρδους της Συρίας (PYD), τους οποίους συνδέουν άμεσα με το ΡΚΚ.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι στον λογαριασμό του στο τουίτερ αναφέρει ότι “η νοοτροπία που χθες σκότωνε ένα μωρά στη νότια Κύπρο, σήμερα ο βρεφοκτόνος ανοίγει γραφείο για τους τρομοκράτες". Συνεχίζει αναφέροντας ότι "το γεγονός ότι η ε/κ διοίκηση, που ασπάζεται την τρομοκρατία, μιλάει για ειρήνη στο νησί είναι ένδειξη της ανειλικρίνειας της. Όσοι παίζουν με τη φωτιά θα κάψουν τα χέρια τους αργά ή γρήγορα”.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Νουμάν Κουρτουλμούς σε ομιλία του στο Τσεκμέκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε ότι “η ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου δεν πρέπει να προσπαθεί να κάνει πράγματα πολύ μεγάλα για το μέγεθός της. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις θα χτυπήσουν αυτούς που υποστηρίζουν αυτές τις οργανώσεις σαν μπούμερανγκ στο τέλος”.

Πρόσθεσε ότι “γνωρίζουμε ότι η υπογραφή της ε/κ διοίκησης σε μια τέτοια ανόητη απόφαση θα βλάψει  όλες τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην περιοχή. Ενώ προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε μέσω διαπραγματεύσεων κάποιες εντάσεις που περάσαμε ιδιαίτερα με την Ελλάδα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, συνιστούμε στην ελληνοκυπριακή διοίκηση να γνωρίζει τα όριά της. Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι αυτή η λανθασμένη πρακτική που έχουν κάνει θα βλάψει περισσότερο τους εαυτούς τους”.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ υποστηρίζει επίσης μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ ότι “η ε/κ διοίκηση νότιας Κύπρου έχει πάρει μια φιλοτρομοκρατική στάση ανοίγοντας γραφείο αντιπροσωπείας για την τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD. Με αυτή τη στάση, η ε/κ διοίκηση έχει προσθέσει μια νέα παρανομία. Η Δημοκρατία της Τουρκίας και η τδβκ είναι αποφασισμένες να δώσουν το απαραίτητο μάθημα σε κάθε είδους τρομοκρατική δραστηριότητα. Οι Τ/κ έχουν ιστορική εμπειρία στην αντιμετώπιση δικτύων δολοφονιών. Η ε/κ διοίκηση  έγραψε το όνομά της δίπλα σε εκείνο της τρομοκρατικής οργάνωσης με δίκτυο δολοφονιών”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα είπε τηλεφωνικώς με Κόστα ο ΠτΔ πριν την Γενεύη-Επανέλαβε τις κοινές θέσεις ΕΕ για στήριξη της ΚΔ
Ατλί και Χαρμαντζί από το τ/κ ΚΚΔ στη Γενεύη κατά τη διάρκεια της άτυπης διάσκεψης
Μνημόνιο συναντίληψης στην εκπαίδευση μεταξύ Κύπρου και Κροατίας
Εκτός ορίων ο Τατάρ-«Αν θέλετε συμφωνία, ας υπογράψουμε όλοι μαζί λύση δύο κρατών»
Η αμυντική βιομηχανία ΕΕ σε άτυπο δείπνο των ΥΠΟΙΚ με συμμετοχή Κεραυνού
Διαμαρτυρία Φουρλά για την απαγόρευση εισόδου σε Πατριάρχη Σερβίας στις εκκλησίες του Κοσόβου
Την Τετάρτη η διακαναλική του Προέδρου για τον ετήσιο απολογισμό
Τρίωρη η διευρυμένη συνάντηση στη Γενεύη, θα προηγηθούν οι διμερείς
Αρχίζει το μεγαλεπήβολο έργο ΚΟΑΓ στη Λεμεσό για προσιτό ενοίκιο-Δέκα συμφωνίες για πολεοδομικά κίνητρα
Κόμπος: «Καταδικαστέες οι φρικαλεότητες των τελευταίων ωρών στη Συρία»