Ο Δήμος Πάφου ετοιμάζει νέο χώρο για ταφές λόγω άρνησης ταφής στο κοιμητήριο Αναβαργού

Ο Δήμος Πάφου με λύπη του διαπίστωσε, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Αναβαργός, που εμπίπτει στα δημοτικά όρια Πάφου, αρνείτο κατ’ επανάληψη να δεχθεί την ταφή δημοτών της Πάφου επικαλούμενη ότι το Κοιμητήριο προορίζεται αποκλειστικά για τους κατοίκους μιας συγκεκριμένης περιοχής.

Ο Δ. Πάφου σημειώνει πως πρόκειται για θέση "παράνομη και ηθικά απαράδεκτη", αναφέροντας πως κάτω από αυτά τα δεδομένα, ο Δήμος Πάφου, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει ο περί Κοιμητηρίων (Ταφή και Εκταφή) Νόμος, προχωρεί στον καθαρισμό και την ετοιμασία του διαθέσιμου χώρου στον οποίο υπάρχει δυνατότητα για ταφή εκατοντάδων νεκρών.

Καλεί επίσης "για τελευταία φορά" την Ιερά Μητρόπολη Πάφου αλλά και την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αναβαργού "να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν έναντι κάθε πολίτη, είτε χριστιανού είτε άλλου δόγματος για να ταφεί έως ότου ο Δήμος Πάφου εξεύρει νέο χώρο είτε για επέκταση του συγκεκριμένου Κοιμητηρίου στο Αναβαργός, που αποτελεί μέρος της περιοχής του Δήμου είτε σε άλλο σημείο".

Ο Δήμος Πάφου, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι αποφασισμένος να ασκήσει το ρόλο του ως αρμόδιας Τοπικής Αρχής με υπευθυνότητα και προς όφελος των πολιτών που διαβιούν νόμιμα στην περιοχή του.

Δειτε Επισης

Παράταση μέχρι τις 9 Μαΐου για τις προεγγραφές μαθητών για την Α' Λυκείου και Τεχνικές Σχολές
Θα ενημερώσει τρία Υπουργεία μέχρι τις 19 Μαΐου για τα αντιπλημμυρικά έργα το ΤΑΥ
Απαντά το ΥΠΑΝ για την έκθεση της Ελεγκτικής-«Μονομερή παρουσίαση των πορισμάτων»
Βυθίστηκε πλωτή δεξαμενή ανοικτά της Αμαθούντας-«Δεν υπάρχουν ενδείξεις σημαντικών διαρροών»
Ελπίζει σε έγκριση από Υπουργικό της υπογραφής σύμβασης προστασίας δικηγόρων ο Βορκάς
Την δεύτερη υψηλότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας κατέγραψε η Κύπρος το 2024
Το 25% των καμένων περιοχών στην Κύπρο εντοπίζεται εντός των περιοχών Natura2000
Μηνύματα για μεταρρύθμιση Δημόσια Υπηρεσίας, ΑΤΑ και εισηγήσεις ΔΝΤ από ηγεσία ΠΑΣΥΔΥ στο 62ο Συνέδριο
Πρώτο τρίμηνο του 2026 ξεκινά ο δημόσιος διαγωνισμός για το πάρκο στο Πεντάκωμο
Έντονη διαμαρτυρία ΠΙΣ για τα συνεχόμενα προβλήματα στο λογισμικό του ΓεΣΥ