Λ. Φουρλάς: Ισχυρή Ευρώπη που δεν θα επιτρέπει στον Ερντογάν να την απειλεί

Να πετύχουμε μια πιο ισχυρή Ευρώπη που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν Ερντογάν να την απειλεί, ανέφερε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.  

Επικαλούμενος το ισχυρό μήνυμα που απηύθυνε η νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, ότι «δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι για όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη», ο κ. Φουρλάς τόνισε στην παρέμβασή του ότι «η κα Μετσόλα έθεσε όλους μας προ των ευθυνών μας.  Ειδικά αυτούς που μέχρι στιγμής παρουσιάζονται άτολμοι και αδύναμοι να υπερασπιστούν αποτελεσματικά μέλη της οικογένειάς μας που κινδυνεύουν».

Όπως ανέφερε, γνωρίζει ότι τα συμφέροντα καθορίζουν πολιτικές όμως θα πρέπει να κάνουμε πράξη αυτά που πρεσβεύουμε, τις Αρχές και Αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν κρύβω ότι αισιοδοξούμε περισσότερο, ειδικά εμείς τα μικρά κράτη, με την ανάληψη της Προεδρίας από τη Γαλλία και της Προεδρίας αυτού του Σώματος από τη Μάλτα, μία μικρή χώρα όπως τη δική μου», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Φουρλάς, τονίζοντας ότι η θέση του Παρισιού για μια πιο ισχυρή και αλληλέγγυα Ευρώπη μας βρίσκει σύμφωνους και θα παλέψουμε μαζί για να το πετύχουμε.

«Να πετύχουμε μια πιο ισχυρή Ευρώπη που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν Ερντογάν να την απειλεί. Μια Ευρώπη όπου οι Αρχές και οι Αξίες θα υπερισχύουν των όποιων συμφερόντων. Μια Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν οι θεμελιωτές της».

Ο κ. Φουρλάς είχε χθες την ευκαιρία να συνομιλήσει στο περιθώριο των Εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν τον οποίο ευχαρίστησε για τη στάση Αρχών που τηρεί το Παρίσι έναντι της Κύπρου και του εξέφρασε τη στήριξη στη βούλησή του για μια πιο ισχυρή Ευρώπη.  Ο Γάλλος Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον κ. Φουρλά ότι η χώρα του παραμένει πλήρως δεσμευμένη στηρίζοντας το δίκαιο και στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Δείπνο με διαφορετικούς στόχους στο μενού η πρώτη πράξη της πολυμερούς της Νέας Υόρκης
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταγγέλλει την «επικίνδυνη κλιμάκωση» από το Ισραήλ
Ευκαιρία συνέχισης του διαλόγου βλέπουν στην πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη
«Καζάνι που βράζει» η Μέση Ανατολή-Γιατί το Ισραήλ βομβαρδίζει τώρα τη Συρία
Τεχνικό πρόβλημα στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο-Στο σημείο η Αστυνομία
Φορτηγάκι με συνθήματα υπέρ του Σιμόν Αϊκούτ έκανε την εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη
Νέα εκεχειρία με τους Δρούζους ανακοίνωσε η Συρία-Πάνω από 300 νεκροί από την Κυριακή
Μήνυμα Προέδρου στην Άγκυρα λίγο πριν την πενταμερή-«Το Κυπριακό θα καθορίσει την πρόοδο στις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας»
Οι σχέσεις Κύπρου-Κατάρ έχουν δυνατότητες επωφελούς ανάπτυξης σε συνάντηση ΓΓ ΑΚΕΛ με Πρέσβη
Απαντά στην Ελεγκτική το Τμήμα Δασών-«Τα δύο έργα εξυπηρετούν κοινωφελείς σκοπούς»