Από ρεκόρ σε ρεκόρ τα κρούσματα αλλά... διαχειρίσιμη η κατάσταση λέει ο Υπ. Υγείας

Διαχειρίσιμη χαρακτήρισε την πανδημία στην Κύπρο ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, σημειώνοντας παράλληλα πως σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ έχουν πλάνο Α, πλάνο Β αλλά και πλάνο Γ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καθορίζουν την... παρτίδα μέτρων οι επόμενες μέρες-Σκέψεις παράτασης στα σχολεία

Σε δηλώσεις του, στους δημοσιογράφους στο Νοσοκομείο Πάφου στο πλαίσιο της επίσκεψης του σήμερα ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως «την  συγκεκριμένη στιγμή η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και τη βλέπουμε καθημερινά και μερικές φορές ανά ώρα και όχι ανά το 24ωρο».  

Ο κ. Χατζηπαντέλα, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα  Κυριακή το Νοσοκομείο Πάφου συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΚΥπΥ τον Μάριο Παναγίδη και τον Εκτελεστικό Γενικό Διευθυντή Διεύθυνσης Λεμεσού - Πάφου Χρίστο Νικολάου ανέφερε πως σκοπός της επίσκεψης του είναι να επιθεωρήσει την ετοιμότητα του νοσηλευτηρίου και να ευχαριστήσει τους επαγγελματίες υγείας. 

Αφού ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλον τον κόσμο, σημείωσε πως σήμερα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Νοσοκομείο στην Πάφο, δηλώνοντας πως στόχος αυτής της επίσκεψης ήταν να μιλήσει με το προσωπικό, τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας και να τους ευχηθεί Καλό Νέο έτος, να έχουμε μια καλή χρονιά και δεύτερον να τους δείξει, όπως είπε, ότι το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση είναι δίπλα τους και θα κάνουν ότι μπορούν να τους βοηθήσουν. 

Επίσης, τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που κάνουν τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και τους ενημέρωσε ότι με αυτή την προσπάθεια που κάνουν τα τελευταία χρόνια μας κάνουν, όπως είπε, «να νιώθουμε περήφανοι για τα αποτελέσματα που έχουν επιτύχει και να συνεχίσουν το έργο τους με αυτό το ζήλο». 

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΚΥπΥ τον Μάριο Παναγίδη όπως και τους διευθυντές των Νοσοκομείων Πάφου Σπύρο Γεωργίου και τον Εκτελεστικό Γενικό Διευθυντή Διεύθυνσης Λεμεσού - Πάφου Χρίστο Νικολάου, σημειώνοντας ότι «με συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά».  

Ερωτηθείς σχετικά απήντησε πως ό,τι συμβαίνει στον τόπο μας με τα κρούσματα και την αύξηση τους συμβαίνει ανά το παγκόσμιο.

Δεν συμβαίνει, είπε, «κάτι διαφορετικό στην Κύπρο που δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες στον κόσμο». Πρόσθεσε ακόμη πως «το σημαντικό με αυτά τα κρούσματα είναι να βλέπουμε τις νοσηλείες, για αυτό είμαι εδώ και για αυτό θα πάω σε λίγο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για να δω πως θα πάνε οι νοσηλείες».

Αναφορικά με τον θάλαμο Covid- 19 στο ΓΝ Πάφου ο κ. Χατζηπαντέλα είπε αυτή την στιγμή νοσηλεύει 21 άτομα και αναμένονται σήμερα 4 εξιτήρια.  

Εκτίμησε τέλος πως δεν φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε πίεση την συγκεκριμένη στιγμή αλλά είναι ένα θέμα που το βλέπουμε ανά ώρα όπως σας έχω ενημερώσει, κατέληξε.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Νέος νόμος απαγορεύει τη συλλογή και εμπορία άγουρων χαρουπιών
Η Βουλή στηρίζει τις διεθνείς προσπάθειες για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης
Πράσινο Βουλής για γρηγορότερη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών
«Δεν πωλούν σπίτια σε Τουρκοκύπριους ή Τούρκους στην περιοχή του Τρικώμου»
Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία
Τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη ανεβάζει ο ΘΟΚ για το καλοκαίρι
Τατάρ: Με Ερντογάν θα συνεχιστεί η αποφασιστική στάση στην Αν. Μεσόγειο
Κατέθεσε πρόταση Νόμου για την ευθανασία η Χαραλαμπίδου
Αντιδράσεις στα κατεχόμενα σε δηλώσεις για την ελληνική σημαία Κάστρου Κερύνειας
Σ. Μιχαήλ: Στους 943.978 οι εγγεγραμμένοι δικαιούχοι ΓεΣΥ τον 4ο χρόνο