Πρωτιά στη μαθήτρια Λεώνη Μπέλα Βασιλείου σε διεθνή διαγωνισμό τροφίμων

Πρωτιά για την Κύπρο στο διεθνή διαγωνισμό για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων με θέμα «Οι δράσεις μας είναι το μέλλον μας – Καλύτερη παραγωγή, καλύτερη διατροφή, καλύτερο περιβάλλον και καλύτερη ζωή».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, «η μαθήτρια, Λεώνη Μπέλα Βασιλείου, του Γυμνασίου Αραδίππου, κέρδισε το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο στα πλαίσια του φετινού εν λόγω διαγωνισμού.

«Η μαθήτρια με την καθοδήγηση και την ενθάρρυνση της καθηγήτριας της Οικιακής Οικονομίας κατάφερε να εξασφαλίσει αυτή την αξιέπαινη παγκόσμια διάκριση» αναφέρει το ΥΠΠΑΝ.

Προσθέτει ότι «η δράση αυτή ήταν μία από τις προτεινόμενες δραστηριότητες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων για την προώθηση της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων.

Διεξήχθη σε 150 χώρες καθιστώντας την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων μία από τις πιο σημαντικές ημέρες του ημερολογίου του ΟΗΕ.

Καταλήγοντας, το  Υπουργείο Παιδείας, σημειώνει ότι «ενθαρρύνει δραστηριότητες, που προωθούν τους εκπαιδευτικούς στόχους που σχετίζονται με την ανάπτυξη υγιεινού τρόπου ζωής στοχεύοντας στο να βοηθήσει τους/τις μαθητές/μαθήτριες να διαμορφώσουν στάσεις υγιεινής διατροφής αλλά και να αποκτήσουν τις σχετικές γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να κάνουν επιλογές που βελτιώνουν την υγεία, προάγουν την ευεξία και προλαβαίνουν ασθένειες και προβλήματα υγείας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»
Συνεχίζει την εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων ο Δήμος Λατσιών-Γερίου
Επιτόπια επίσκεψη σε έργα υποδομής της Πάφου από την Επιτροπή Μεταφορών
Ανοίγει ο δρόμος για προσφορά γης έτοιμης για ανάπτυξης μετά την υπερψήφιση αστικού αναδασμού
Κάλεσε σε συνάντηση τον Τυχικό ο Αρχιεπίσκοπος-Προβληματίζεται για τις ενέργειές του
Εντός της επόμενης βδομάδας στη Νομική Υπηρεσία το νομοσχέδιο για φορολογική μεταρρύθμιση
Π. Μασούρας: Το Robotex έδωσε ώθηση στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής,
Η ψηλότερη ζήτηση σε ρεύμα καταγράφηκε την Πέμπτη-«Ενδεχομένως να υπάρξουν μέρες με οριακή επάρκεια»