Έστησαν στον τοίχο Εισαγγελία και ΥΠΑΜ, για τον Συνταγματάρχη με τα ναρκωτικά

Δριμεία κριτική σε σχέση με τον Συνταγματάρχη της Εθνικής Φρουράς, που έκανε χρήση κοκαϊνής κι αντί να παυθεί, έλαβε προαγωγή και στη συνέχεια του επετράπη να παραιτηθεί οικειοθελώς, λαμβάνοντας και όλα τα ωφελήματα που του επέτρεπε ο Νόμος, άσκησαν τα μέλη της επιτροπής Ελέγχου, στην παρουσία του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.   

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχηαλίδη, καταγγελλόταν μεταξύ άλλων ότι ανώτερος Αξιωματικός προήχθη, παρά τη δυσμενή αξιολόγησή του και ακολούθως συνελήφθη για κατοχή παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών, οπόταν του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Μάλιστα, ενώ αρχικά αποφασίστηκε να τεθεί σε διαθεσιμότητα, η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας ανέστειλε την ποινική δίωξη, κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου του, αποκλείοντας έτσι τη δυνατότητα, σε περίπτωση καταδίκης του από το Δικαστήριο, επιβολής από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, πρόσθετης ποινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο αξιωματικός με τα ναρκωτικά που τιμήθηκε και η λοχίας με 762 μέρες sick leave

Αντί αυτού, του επετράπη να παραιτηθεί οικειοθελώς, απονέμοντάς του και επιπρόσθετο τιμητικό βαθμό. Κατά τη διάρκεια της επιτροπής ο Πρόεδρος της επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρίας Κουλίας, άσκησε δριμεία κριτική, ενώ έθεσε μια σειρά από ερωτήματα προς τους αρμοδίους τα οποία χρήζουν απαντήσεων. Από την πλευρά της η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, έγειρε μια άλλη πτυχή του ζητήματος, σε σχέση με τον βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη.

Η κ. Χαραλαμπίδου, κατήγγειλε ότι ο Σάββας Αγγελίδης, όταν ήταν υπουργός Άμυνας και βγήκε το θέμα του Συνταγματάρχη στην επιφάνεια, αντί να τον παύσει τον έθεσε σε διαθεσιμότητα, δίνοντας του με αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα να παραιτηθεί και να λάβει όλα τα ωφελήματα που προνοούνται από τη Νομοθεσία. Συνεχίζοντας η κ. Χαραλαμπίδου, ότι ο Σάββας Αγγελίδης, στη συνέχεια, ως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ανέστειλε την ποινική δίωξη εναντίον του. 

Τα λεγόμενα της βουλεύτριας του ΑΚΕΛ, επιβεβαίωσε στη συνέχεια και ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, υποδεικνύοντας πως με βάση τους κανονισμούς της Εθνικής Φρουράς, όταν αξιωματικός εντοπίζεται να είναι χρήστης εξαρτησιογόνων ουσιών, θα πρέπει να παύεται. Ωστόσο, είπε ο κ. Μιχαηλίδης, στην προκειμένη περίπτωση, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, και ακολούθως μετά και από την απόφαση για αναστολή της δίωξης του, του δόθηκε το δικαίωμα να αφυπηρετήσει και να φύγει, «κύριος», κατά την έκφραση του. 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά σε εν κινήσει οχήματα σε Δερύνεια και Πρωταρά
Εντός δύο εβδομάδων η απόφαση Τραμπ για Ιράν-Δίνει περιθώριο στη διπλωματία, συνάντηση στην Ελβετία
Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν
Πυρκαγιά σε κυλίνδρους οξυγόνου στον Στρόβολο-Εκκενώθηκε πολυκατοικία
Οι ΗΠΑ αποσύρουν δεκάδες αεροσκάφη από βάση στο Κατάρ
LIVE: Νέα επίθεση του Ιράν στην Μπερ Σεβά με βαλλιστικό πύραυλο-Ζημιές σε κατοικίες, πέντε τραυματίες
Τα προεκλογικά «θα» του Τραμπ μάγκωσαν τους MAGA-Το Ιράν, ο «ηλίθιος, ξένος πόλεμος» και τα μαθήματα για Βουλευτικές
Μύλος με τα Buggies στη Βουλή-Κινούνται χωρίς ΜΟΤ και άδεια κυκλοφορίας γιατί θεωρούνται τρακτέρ
Λερναία Ύδρα οι υποθέσεις με φόντο την Εκκλησία-Από τους Αββακούμ στον Τυχικό και από τον Σερκελίδη στον Ησαΐα
Θέλουν να ρίξουν φως σε εισόδους και εξόδους των αυτοκινητοδρόμων-Αντίδραση βουλευτών για την απουσία Αστυνομίας