Κοτόπουλο A la creme
06:52 - 12 Ιανουαρίου 2022
Διαχρονικό κι αγαπημένο! Συνταγή από τη Μαρία Χατζηγεωργίου.
ΥΛΙΚΑ
Κοτόπουλο και σάλτσα
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 800 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους 4 εκ.
- 60 γρ. λευκό κρασί
- 1 κ.σ. πάστα σπιτικό ζωμό λαχανικών ή 1κύβο
- 1 /2 κ.γλ. αλάτι
- 1 /2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κ.γλ. κορν φλάουερ
- 200 γρ. νερό
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
Ρύζι και λαχανικά
- 1100 γρ. νερό
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 300 γρ. ρύζι, μπασμάτι
- 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 200 γρ. πιπεριές, σε διάφορα χρώματα
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοτόπουλο και σάλτσα
Βήμα 1
Τσιγαρίστε το κοτόπουλο σε 3 δόσεις ακολουθώντας την καθοδηγούμενη συνταγή "Τσιγαρισμένο κοτόπουλο σε κύβους" από την πλατφόρμα Cookidoo.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το χτυπητήρι στα μαχαίρια. Βάλτε όλο το ψημένο κοτόπουλο στον κάδο, προσθέστε 60 γρ. λευκό κρασί και μαγειρέψτε 2 λεπτά /120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι, χωρίς τη μεζούρα.
Βήμα 3
Προσθέστε 1 κουταλιά πάστα σπιτικό ζωμό λαχανικών ή 1 κύβο, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 3 κουταλάκι κορν φλάουερ διαλυμένα σε 200 γρ. νερό, 200 γρ. κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε 5 λεπτά /120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι, χωρίς τη μεζούρα.
Βήμα 4
Αφαιρέστε το χτυπητήρι και αδειάστε σε δοχείο σερβιρίσματος. Κρατήστε το ζεστό. Πλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.
Ρύζι και λαχανικά
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 1100 γρ. νερό και 1 κουταλάκι αλάτι. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και ζυγίστε 300 γρ. ρύζι Basmati. Τοποθετήστε τον βαθύ δίσκο Varoma στη θέση του και ζυγίστε 200 γρ. πιπεριές. Τοποθετήστε τον ξέβαθο δίσκο του Varoma και τοποθετήστε 200 γρ. μανιτάρια. Κλείστε με το καπάκι και μαγειρέψτε 17λεπτά/Varoma/ταχύτητα 4.
Βήμα 2
Γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συμβουλή
Μην κόψετε το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια, γιατί μπορεί να λιώσει μέχρι να μαγειρευτεί.
Παραλλαγή
Αντί να τσιγαρίσετε το κοτόπουλο, μπορείτε να το μαγειρέψετε στον ατμό μαζί με τα λαχανικά και το ρύζι (κοτόπουλο στο βαθύ δίσκο και πιπεριές-μανιτάρια στο ξέβαθο) και ακολούθως να φτιάξετε τη σάλτσα ξεκινώντας από το Βήμα 2
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές